Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πρόεδρος της Αυστρίας: «Ο Πάπας Φραγκίσκος ένα μάννα από τον ουρανό»

«Ένα μάννα από τον ουρανό».  Έτσι χαρακτηρίζει τον Πάπα Φραγκίσκος ο νεοεκλεγείς Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας Alexander Vander Bellen, με την ευκαιρία των ογδοηκοστών γενεθλίων του στις 17 Δεκεμβρίου. Όπως δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα της Αρχιεπισκοπής της Βιέννης Der Sonntag” (Ladomenica), Ο Vander Bellen, αναφερόμενος  στον Άγιο Πατέρα, υπογράμμισε  ότι, μένει πάντα εντυπωσιασμένος «από τις δημόσιες δηλώσεις  του και τα έργα του». Ενώ έχει εγκαταλείψει την Ευαγγελική Εκκλησία, και χαρακτηρίζει τον εαυτόν του ως αγνωστικιστή, εκτάκτως  ο Vander Bellen– αναφέρει το Πρακτορείο ειδήσεων Sir – πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή ιδιωτική επίσκεψη  στο εθνικό Θεομητορικό Προσκύνημα της «Mariazell».

Η παρέμβαση του εκλεγμένου Προέδρου, εισάγει στην εφημερίδα μια σειρά ευχών στον Πάπα από διάφορες προσωπικότητες και θεσμούς της Βιεννέζικης κοινωνίας. Μετά των οποίων και ο Διευθυντής  των οικονομικών της Αρχιεπισκοπής της Βιέννης, Jose fWeiss, ο οποίος δήλωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος έβαλε «τον πήχη πολύ ψηλά», απευθυνόμενος σε «όλα τα πρόσωπα». Ο  Weiss ευχαριστεί τον Πάπα  για την Αποστολική Εγκύκλιο Laudato Si’ που είναι «ένα είδος μοντέλου  και έμπνευσης  για όλους εκείνους  που έχουν ευθύνη για την οικονομία της Εκκλησίας  και που δεν μπορούν να αφαιρέσουν το βλέμμα τους  από τον πλανήτη μας, εννοώντας την ανάγκη μιας πρόσκλησης  σε μία ριζική επανεξέταση του  θέματος της διαχείρισης της Δημιουργίας».

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos