Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Και συνεχίζει ο Πάπας Φραγκίσκος να τους αφήνει όλους με ανοιχτό το στόμα, κάνοντας αυτοπροσώπως την εμφάνισή του σε ένα κατάστημα ορθοπεδικών στην οδό del Gelsomino, στη Ρώμη. Αυτό συνέβη στις  20 Δεκεμβρίου, όταν το απόγευμα, ο Ποντίφικας πήγε με το αυτοκίνητο στο σημείο πώλησης Fisioiop, σε ένα παράδρομο της οδού Gregorio Vii, σε μικρή απόσταση από το Βατικανό, κατά πάσα πιθανότητα για να παραγγείλει ένα νέο ζευγάρι ορθοπεδικά παπούτσια.

Την ξεχωριστή στιγμή αποθανάτισαν – και γρήγορα την κοινοποίησαν μέσω των ΜΜΕ – οι υπάλληλοι του καταστήματος και οι περαστικοί που βρέθηκαν κοντά. Όπως φαίνεται από τις εικόνες και από τα βίντεο, ο Bergoglio χαιρετά και ευχαριστεί τους ανθρώπους που τον περιτριγυρίζουν και ευλογεί έναν εσταυρωμένο που του παρουσιάζει ένας υπάλληλος.

Ήδη στις 3 Σεπτεμβρίου 2015, συνέβηκε μια παρόμοια σκηνή, όταν ο Πάπας παρουσιάστηκε στην οδό Babbuino, στο κέντρο της Ρώμης,, σε ένα γνωστό κατάστημα οπτικών για να παραγγείλει ένα ζευγάρι γυαλιά. Επί τη ευκαιρία, ο Άγιος Πατέρας είχε πει στον ιδιοκτήτη Alessandro Spiezia: «Δεν θέλω ένα νέο σκελετό, απλά πρέπει να κάνω νέους φακούς. Δεν επιθυμώ να ξοδέψω χρήματα». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σας συνιστώ, τον Alessandro: πληρώνω μόνο αυτό που πρέπει».

Άλλωστε, η επιθυμία του Επισκόπου Ρώμης να ζήσει μια «κανονική» ζωή, είναι κάτι γνωστό. Πολλές φορές ο ίδιος ο Ποντίφικας έχει δηλώσει δημόσια ότι θα επιθυμούσε να βγει έξω από τα τείχη του Βατικανού για να εξομολογήσει τους πιστούς μιας ενορίας ή ακόμη μόνο για να φάει μια πίτσα.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos