Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Το Βατικανό ανοίγει για τους αστέγους Ναό στο Trastevere

Η Κοινότητα του Sant’Egidio, εξαιτίας της έκτακτης ανάγκης λόγω του κρύου αυτών των ημερών, από το Σάββατο 7 Ιανουαρίου άνοιξε την εκκλησία του Αγίου Καλλίστου στο Trastevere για να δώσει νυκτερινό κατάλυμα στους ανθρώπους του δρόμου, που δεν έχουν άλλο καταφύγιο, για όλο το διάστημα που οι θερμοκρασία παραμένει χαμηλή.

Η εκκλησία και οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε μια ζώνη εκτός της περιοχής, που ανήκει στην Αγία Έδρα. Η εκκλησία είναι μέρος αρχαίας λατρείας, που χτίστηκε γύρω από το πηγάδι όπου μαρτύρησε ο Πάπας Κάλλιστος Ι, το 222. Το σημερινό κτίριο είναι του 17ου αιώνα. Είναι μια οικία εφημερίου γνωστή στην Ενορία της Αγίας Μαρίας στο Trastevereη οποία έχει ανατεθεί στην Κοινότητα του Sant’Egidio, όπου πραγματοποιούνται δραστηριότητες λατρείας και κατήχησης, ειδικά για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Όπως μας ενημερώνει ένα δελτίο της Elemosineria apostolica (αποστολικής Φιλανθρωπίας), υπάρχουν περίπου 30 άτομα, Ιταλοί και αλλοδαποί, που κανονικά ζουν στο δρόμο, οι οποίοι τώρα φιλοξενούνται για τη νύχτα, στην εκκλησία και σε γειτονικούς χώρους κατάλληλα θερμαινόμενους και εξοπλισμένους με κρεβάτια και κουβέρτες και υγειονομικό εξοπλισμό. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να δειπνήσουν από τις 19.00 και μετά, στην γειτονική καντίνα της οδού Dandolo, και στη συνέχεια να έχουν πρόσβαση στην εκκλησία του Αγίου Καλλίστου μεταξύ 20.00 και 22.00. Το πρωί φεύγουν από το κτίριο γύρω στις 8.00.

Την υποδοχή εγγυώνται οι εθελοντές της Κοινότητας του Saint’Egidi oπου είναι παρόντες κατά τη διάρκεια όλων των ωρών λειτουργίας και εκ περιτροπής, ακόμη και τη νύχτα. Κάθε φιλοξενούμενος αναλαμβάνεται από εθελοντές και συνοδεύεται για την αναζήτηση λύσεων για τις ανάγκες του, υλικές και της υγεία του. Κατά τις ημέρες που ακολουθούν μετά την πρώτη υποδοχή, επιδιώκουν να βρουν, όπου αυτό είναι δυνατό, χώρους φιλοξενίας πιο σταθερούς.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos