Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαριστεί τις Αρχές της Κολομβίας

ΠΑΠΑΣ_ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ_ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ_ΤΙΣ_ΑΡΧΕΣ_ΤΗΣ_ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ.jpeg

Την Κυριακή 14/2/2021 μετά το Angelus (ο γραπτός χαιρετισμός του Ποντίφικα δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα ΚΑΝΤΑΜ της 15/2/21) ο Πάπας, εκτός κειμένου, εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση της Κολομβίας για την απόφασή της να δώσει προσωρινό καθεστώς προστασίας στους 1,7 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα, που βρίσκονται στο έδαφός της.
Όπως σημείωσε “η Κολομβία δεν είναι υπεραναπτυγμένη χώρα, αντίθετα έχει προβλήματα φτώχειας και ειρήνης (λόγω πολυετούς πολέμου) όμως είχε το κουράγιο να λάβει τη σημαντική αυτή απόφαση και την ευχαριστώ ιδιαίτερα”.
Η απόφαση αυτή, όπως σημείωσαν οι εκκλησιαστικές αρχές της Κολομβίας που χαιρέτησαν την κυβερνητική απόφαση, αλλά και της Βενεζουέλας, θα δώσει για 10 χρόνια ένα προσωρινό καθεστώς νομιμοποίησης των πολιτών της Βενεζουέλας, που έχουν διαφύγει στη γειτονική χώρα. Την περίοδο αυτή που ελπίζεται να έχουν βελτιωθεί οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα προέλευσης, ώστε οι άνθρωποι να γυρίσουν στα σπίτια τους, οι υπήκοοι Βενεζουέλας θα έχουν πρόσβαση σε δομές υγείας, παιδείας και εργασίας, στην Κολομβία. Αυτό, φυσικά, θα συντελέσει στην αποδοχή, προστασία και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.
Όλα αυτά με την ενεργή βοήθεια της Κάριτας και άλλων δομών κοινωνικής συμπαράστασης της Καθολικής Εκκλησίας της Κολομβίας, σε συνεργασία με την Εκκλησία της Βενεζουέλας.
Με λιγότερους πόρους αλλά μεγαλύτερη “καρδιά” από τις κυβερνήσεις (και τους χριστιανούς κατοίκους...) των πλουσίων χωρών.

Πληροφόρηση: Vatican News, Πρακτορείο FIDES.
Φωτογραφία: από Vatican News.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος