Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1η Παγκόσμια Ημέρα παππούδων, γιαγιάδων και ηλικιωμένων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ_ΗΜΕΡΑ_ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ_2.jpeg

Φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά, θα πραγματοποιηθεί μια Παγκόσμια Ημέρα ηλικιωμένων (παππούδων και γιαγιάδων).
Η ημέρα θα λάβει χώρα ημερολογιακά πολύ κοντά στην εορτή των παππούδων του Ιησού, των αγίων Ιωακείμ και Άννας και πιο συγκεκριμένα την τέταρτη Κυριακή του Ιουλίου.
Αυτή η Παγκόσμια Ημέρα θα επιτρέπει να εορτάζουμε το δώρο των γηρατειών και να θυμόμαστε εκείνους που πριν από εμάς και για εμάς, διαφυλάττουν και μεταβιβάζουν τη ζωή και την πίστη.
Οι ρίζες μας, οι μνήμες μας, είναι οι πρόγονοί μας και αποτελούν έναν θησαυρό και ένα δώρο που, σύμφωνα με τον Φραγκίσκο, πρέπει να διαφυλαχθεί.
Εκείνο που ώθησε τον Ποντίφικα σε αυτή την απόφαση είναι η γιορτή της Προσφοράς του Ιησού στο Ναό που τελείται στις 2 Φεβρουαρίου, όταν δύο ηλικιωμένοι, ο Συμεών και η Άννα, «φωτισμένοι από το Άγιο Πνεύμα, αναγνώρισαν τον Ιησού τον Μεσσία». Και αυτό αποτελεί το πρώτο μεγαλείο εκείνων που στην πορεία της ζωής έζησαν πριν από εμάς: «Το Άγιο Πνεύμα ακόμη και σήμερα ξυπνά σκέψεις και λόγια σοφίας στους ηλικιωμένους: η φωνή τους είναι πολύτιμη γιατί ψάλει τους αίνους του Θεού και διαφυλάττει τις ρίζες των λαών. Αυτοί μας θυμίζουν ότι τα γηρατειά είναι ένα δώρο και ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι ο σύνδεσμος μεταξύ των διαφόρων γενεών, για τη μετάδοση της εμπειρίας της ζωής και της πίστης στους νέους».
Επίσης, ο Πάπας σημείωσε πως συχνά οι ηλικιωμένοι παραμένουν ξεχασμένοι, μόνοι και απομακρυσμένοι από τις οικογένειές τους.
Η πανδημία δυστυχώς χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση συμβάλλοντας στην περεταίρω απομόνωση των ηλικιωμένων. Όπως δηλώνει Ποντίφικας: «Είναι σημαντικό, οι παππούδες και οι γιαγιάδες να συναντούν τα εγγόνια και τα εγγόνια να συναντιούνται με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, γιατί – όπως λέει ο προφήτης Ιωήλ – οι παππούδες και οι γιαγιάδες μπροστά στα εγγόνια θα ονειρευτούν, θα έχουν την ψευδαίσθηση και οι νέοι θα αντλήσουν δύναμη από τους παππούδες και τις γιαγιάδες, θα συνεχίσουν, θα προφητεύσουν.
Και στις 2 Φεβρουαρίου είναι η γιορτή της συνάντησης των παππούδων και των γιαγιάδων με τα εγγόνια.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος