Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

O Πάπας παρηγόρησε την οικογένειά μας για το χαμό του γιού μας

Ο_Πάπας.jpg

Έχουμε ξαναγράψει ότι ο νεοεκλεγείς αμερικανός Πρόεδρος είναι πιστός καθολικός. Επίσης ότι αντιμετωπίζει “προβλήματα” με συντηρητικά τμήματα της καθολικής ιεραρχίας των ΗΠΑ. Όμως ο ίδιος είναι θαυμαστής του Πάπα Φραγκίσκου και σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη στο “The Late Show” του Stephen Colbert εξήγησε ότι δεν είναι μόνο η δράση του Ποντίφικα για τη φτώχεια και την κλιματική αλλαγή, την οποία συμμερίζεται, αλλά και κάτι περισσότερο προσωπικό.

Το 2015 ο Φραγκίσκος είχε επισκεφθεί τις ΗΠΑ. Γνώριζε ότι ο Biden είχε χάσει πρόσφατα, από καρκίνο στον εγκέφαλο, το γιο του Beau. Ο Φραγκίσκος τού ζήτησε να συναντηθεί, ιδιωτικά, με τον ίδιο κα την οικογένεια του, Η συνάντηση. με 15 μέλη της οικογένειας Biden, έγινε τελικά στο αεροδρόμιο, πριν την αναχώρησή του Πάπα. Ο νέος Πρόεδρος θα θυμάται πάντα τη συνάντηση, όπως ανέφερε

Δε μίλησε, απλά, για τον Beau. Μίλησε με λεπτομέρειες! Ποιος ήταν, ποιες αξίες είχε και ποιες είναι οι αξίες της οικογένειάς μας. Μάς μίλησε για τη συγχώρεση, με τη σεμνότητα του απλού ποιμένα”

Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι η θέση της καθολικής κοινότητας στις ΗΠΑ, την τελευταία 60ετία, δηλ. μετά την τότε εκλογή του J. F. Kennedy και ως το σημερινό δεύτερο καθολικό Πρόεδρο έχει βελτιωθεί αισθητά. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι καθολικοί σε θέσεις εξουσίας. Κάποιοι ελπίζουν ότι η συγκυρία είναι θετική να υπάρξει και “ποιοτική” διαφορά: Να μην αναδεικνύονται “οι αρνητές” (αντισύλληψης, εκτρώσεων, πολιτικών ενώσεων) αλλά και όσοι επιδιώκουν “αλλαγές” (σε θέματα κοινωνικά, όπως αντιμετώπιση μειονοτήτων, προσφύγων, μεταναστών και φτωχών και σε θέματα περιβάλλοντος).

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες αλλαγές, στα κοινωνικά ζητήματα, πιθανότατα θα κριθούν από το χαρακτηριζόμενο ως “συντηρητικό” ισόβιο, Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. όπου τα 6 από τα 9 μέλη του είναι πιστοί καθολικοί...

Πληροφορίες και φωτογραφία από Huffpost

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos