Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

Η έκκληση του Φραγκίσκου για το διάλογο Ελλάδας - Τουρκίας

“Παρακολουθώ με μεγάλη ανησυχία τις εντάσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου που υπονομεύονται από διάφορες εστίες αστάθειας. Παρακαλώ, και κάνω θερμή έκκληση για εποικοδομητικό διάλογο και σεβασμό του διεθνούς δικαίου για την επίλυση των διαφορών που απειλούν την ειρήνη των λαών αυτής της περιοχής ». Ο Πάπας Φραγκίσκος το είπε αυτό μετά την προσευχή του Angelus στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Η αναφορά αφορά τις εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, οι οποίες ανανεώνουν τη διαμάχη για την Κύπρο. Την Τετάρτη, η Τουρκία δήλωσε ότι είναι ανοιχτή σε συνομιλίες με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις, αν και χθες ανακοίνωσε νέους στρατιωτικούς ελιγμούς για άλλες δύο εβδομάδες. Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν από την πλευρά τους να αποφύγουν την εντατικοποίηση της αντιπαράθεσης. "Είναι σημαντικό να επιλυθεί η διαμάχη για τη Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την περασμένη Παρασκευή. Από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε επίσης ότι οι δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να δεσμευτούν για διάλογο.
Ο Πάπας υπενθύμισε επίσης ότι " αύριο, 1η Σεπτεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τη Φροντίδα της Δημιουργίας". "Από αυτήν την ημερομηνία έως τις 4 Οκτωβρίου - είπε - θα γιορτάσουμε το Ιωβηλαίο της Γης με τους χριστιανούς αδελφούς μας από διάφορες Εκκλησίες και παραδόσεις, για να τιμήσουμε τον εορτασμό του θεσμού της Ημέρας της Γης που ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια".

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos