Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Άγιος Πατέρας
  • Ο Πάπας Φραγκίσκος στην «Πομπή της Σταύρωσης» συνοδεία κρατουμένων και γιατρών
Pin It

Ο Πάπας Φραγκίσκος στην «Πομπή της Σταύρωσης» συνοδεία κρατουμένων και γιατρών

Όπως όλες οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στο Βατικάνο, έτσι και αυτή της Μεγάλης Παρασκευής τελέστηκε στα νέα δεδομένα που επιτάσσει ο νέος κορωνοϊός, χωρίς την παρουσία πιστών. 

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε  για όσους προσβλήθηκαν ή υπέκυψαν στον ιό, καθώς και για το υγειονομικό προσωπικό που τους περιέθαλψε. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος έπεσε στο έδαφος και προσκύνησε μέσα στην άδεια Βασιλική του Αγίου Πέτρου για να προσευχηθεί κατά την ακολουθία των «Παθών του Κυρίου» που εστιάζει στις τελευταίες ώρες της ζωής και στη σταύρωση του Ιησού.

«Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι αδελφές, οι ιερείς» που πέθαναν καταπολεμώντας την πανδημία, «πέθαναν στο μέτωπο σαν στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους από αγάπη», δήλωσε ο ποντίφικας στην τηλεόραση Rai1. Ο επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας θεωρεί ότι αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες «εντάχθηκαν στους εσταυρωμένους της Ιστορίας». 

«Αισθάνομαι κοντά στον λαό του Θεού, ειδικά σε εκείνους που υποφέρουν περισσότερο, στα θύματα της πανδημίας, στον πόνο του κόσμου», είπε ο Πάπας. Αλλά είπε επίσης ότι συλλογίζεται την «ελπίδα, η οποία δεν παίρνει τον πόνο αλλά δεν απογοητεύει».

Στην κενή πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος επρόκειτο να ηγηθεί σε μια νυχτερινή πομπή για να αποτίσει φόρο τιμής στα πάθη του Ιησού. Κανονικά, χιλιάδες προσκυνητές θα είχαν συρρεύσει στο Κολοσσαίο, στη Ρώμη, κρατώντας ένα για ένα αναμμένο πυρσό στην «Πομπή της Σταύρωσης» υπό την καθοδήγηση του Πάπα Φραγκίσκου.

Ωστόσο αυτό ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας και μεταφέρθηκε στην απέραντη πλατεία του Βατικανού.

«Χρειάστηκε μόνο το μικρότερο και πιο άμορφο στοιχείο της φύσης, ένας ιός, για να μας υπενθυμίσει ότι είμαστε θνητοί» και ότι «η στρατιωτική ισχύς και η τεχνολογία δεν επαρκούν για να μας σώσουν», είπε ο ιεροκήρυκας Ρανιέρο Κανταλαμέσα

Απόψε, υπό το φως των πυρσών, ο πνευματικός ηγέτης του 1,3 δισεκατομμυρίου Καθολικών θα ακολουθήσει τον «Δρόμο του Σταυρού» ή αλλιώς «Πομπή της Σταύρωσης», τη λιτανεία για την πορεία του Χριστού προς τον Γολγοθά, σε πολύ περιορισμένο σχήμα φέτος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, η πρόσβαση στην οποία έχει απαγορευτεί από την αστυνομία.

Για την ακολουθία αυτή, θα συνοδεύεται από μια ομάδα πέντε κρατουμένων από τη φυλακή της Πάδοβας και μια ομάδα πέντε ιατρών και νοσοκόμων του Βατικανού.

Από το 1964, ο Δρόμος του Σταυρού παρουσία του Πάπα πραγματοποιείται με χιλιάδες πιστούς γύρω από το φωταγωγημένο Κολοσσαίο.

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos