Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Πάρος
  • ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥ
Pin It

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥ

Τη Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου, μέσα στο κλίμα της αναστάσιμης χαράς, εόρτασε με μεγάλη επισημότητα ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρα που βρίσκεται στη Νάουσα της Πάρου. Μαζί με τους ενορίτες παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν και μερικοί φιλέορτοι από τη Νάξο που ταξίδεψαν στην Πάρο για το σκοπό αυτό.

Ο Ναός, ο οποίος πριν από περίπου δύο δεκαετίες είχε αναστηλωθεί χάρη στις προσπάθειες του τότε Εφημερίου π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου, έλαμπε από καθαριότητα στο εσωτερικό του αφού η κυρία Αντζελίνα τον φροντίζει σαν να είναι το δεύτερο της σπίτι. Δυστυχώς όμως η καθαριότητα και η τάξη που τον διέκρινε εντός δεν υπήρχε εκτός. Πάσης φύσεως αντικείμενα, υλικά, σκουπίδια εκτείνονται σε όλος το μήκος του δρομίσκου που οδηγεί στον Άγιο Γεώργιο.

Πώς βρέθηκαν όλα αυτά εκεί δεν έχει σημασία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δρόμος είναι σχεδόν απροσπέλαστος και μάλλον δεν θα είναι ούτε η τελευταία. Είναι συχνό φαινόμενο - ένα κοινό μυστικό - που και φορείς και κάτοικοι γνωρίζουν.

Ας είναι βοήθειά μας ο Άγιος Γεώργιος!!!

π.Γ.Π.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos