Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

MΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021
της 5ης Εβδομάδας της Κοινής Περιόδου του Έτους

Η_ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν
Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (6, 53-56)
Κατ’ εκείνο τον καιρό, αφού ο Ιησούς και οι μαθητές του πέρασαν τη θάλασσα κι έφθασαν στη στεριά, πήγαν στη Γεννησαρέτ, όπου και άραξαν. Μόλις βγήκαν απ' το πλοιάριο, αμέσως ο κόσμος γνώρισε τον Ιησού, κι διέτρεξαν όλη εκείνη την περιοχή και άρχισαν να φέρνουν τους αρρώστους πάνω σε κρεβάτια, εκεί όπου άκουγαν ότι είναι. Κι όπου κι αν έφθανε, σε χωριά ή σε πόλεις ή σε αγροικίες, τοποθετούσαν τους ασθενείς στις αγορές και τον παρακαλούσαν να τους αφήσει να αγγίξουν την άκρη του φορέματός του. Κι όσοι το άγγιζαν, σώζονταν.
Λόγος του Κυρίου

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ
Ο Ιησούς, με το σημείο των θεραπειών, φανερώνει πως ήλθε η βασιλεία του Θεού επάνω στη γη. Πλησιάζοντας σ’ Εκείνον οι ασθενείς, αρκεί μόνο να αγγίξουν το μανδύα του και θεραπεύονται. Δίπλα στον Ιησού, αρκεί μια στιγμή, η οποία να συγκεντρώνει από τη μια την δύναμη και την ευσπλαχνία του Θεού, και από την άλλη την δύναμη της πίστης και της εμπιστοσύνης εκείνου που θέλει να θεραπευτεί. Αυτό, λοιπόν, που έχει σημασία είναι το άγγιγμα, η επαφή με τον Ιησού. Αυτό μπορεί να συμβεί σήμερα με πολλούς τρόπους: με τα Μυστήρια, με την μελέτη του Λόγου Του, με τις πράξεις αγάπης, με την μαρτυρία του μηνύματός Του. Οι χριστιανοί σήμερα, με την πίστη τους και με τις πράξεις αγάπης τους, είναι καλεσμένοι να είναι «ο μανδύας του Χριστού», όπου με την μόνη επαφή οι άνθρωποι θεραπεύονται από την κακία τους, την απόγνωση, τον πόνο.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ
Κύριε,
σου ζητώ το δώρο της ελευθερίας του πνεύματος,
για να μπορώ να διακρίνω την παρουσία σου στη ζωή μου,
και να βαδίζω με περισσότερη δέσμευση στην οδό του Ευαγγελίου σου,
και να μεταστραφώ!
Αμήν.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος