Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Μεγάλη Παρασκευή στη Σάμο


Συνάχθηκε και σήμερα η ενορία μας στο Βαθύ της Σάμου, όπως και εχτές και τελέστηκε η Ακολουθία των Παθών του Κυρίου. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 

Η Ακολουθία αυτή αποτελείται από τρία μέρη, την Ακολουθία του Λόγου του Θεού, όπου αναγνώστες από το εκκλησίασμα ανέγνωσαν τα κείμενα της ημέρας, από την προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού και τέλος,  το τρίτο μέρος, της Θείας Κοινωνίας.

Στο τέλος της Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία εντός του Ναού η περιφορά του  Τιμίου Σταυρού και της εικόνας της Παναγίας ενώ κατά την λιτανεία ακούστηκαν οι Θρήνοι του Χριστού και της Μητέρας του.

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή η Εκκλησία δεν τελεί τα Μυστήρια εκτός από το Μυστήριο της Μετάνοιας και του Ευχελαίου. Είναι η μόνη μέρα που τελείται η Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων και χορηγείται η Αγία Κοινωνία.

υμφ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος και αναπληρωτής π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Γεώργιος Παλαμάρης, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos