Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Αρχή της Τεσσαρακοστής στη Σάμο 


Την Τετάρτη των Τεφρών, δηλαδή την 1 Μαρτίου 2017 τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό μας Ναό στο Βαθύ της Σάμου από τον εφημέριο μας    π. Ριχάρδο Ταρασκέβιτς. Ο εφημέριος έφτασε στην ενορία ερχόμενος από το νησί της Τήνου μαζί με τον υποδιάκονο της Επισκοπής Χίου Μάριο Φώσκολο ο οποίος διακονεί στην ενορία της Σάμου.

Η Τετάρτη των Τεφρών είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής για τη Δυτική Χριστιανοσύνη. Για την ημέρα αυτή καίγονται τα βάγια της προηγούμενης χρονιάς και με την τέφρα (στάχτη) που θα δημιουργηθεί αφού ευλογηθεί σχηματίζει ο ιερέας το σήμα του σταυρού στο μέτωπο του κάθε πιστού λέγοντας «Θυμήσου άνθρωπε ότι χώμα είσαι και εις το χώμα θα επιστρέψεις» ως σημείο μετάνοιας. Οι πιστοί καλούνται να μεταστραφούν εν όψιν του ερχομού του Πάσχα αλλά και για να τους επισημανθεί ότι είναι φθαρτοί και δεν είναι μόνιμοι σε αυτή την ζωή.

Κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου έγινε η ευλογία της στάχτης όπου και έγινε και η επίθεση της τέφρας στα μέτωπα των πιστών ως ξεκίνημα της Τεσσαρακοστής. Κατά την ομιλία του ο εφημέριος τόνισε το νόημα των ημερών για νηστεία, προσευχή και αγαθοεργία αλλά και τον τρόπο που θα πρέπει να συμπεριφέρεται ο Χριστιανός κατά τις ημέρες αυτές.

Ενώ την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 τελέστηκε ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού και ακολουθία μετάνοιας, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους από τους παρευρισκόμενους ήθελαν να εξομολογηθούν έτσι ώστε να κάνουν ένα όμορφο ξεκίνημα της Τεσσαρακοστής. Και σήμερα δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουμε το λόγο του Θεού ενώ μέσω της ομιλίας του τόνισε τον διπλό χαρακτήρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος και αναπληρωτής π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Γεώργιος Παλαμάρης, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos