Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου και ο αγιασμός των υδάτων στην ενορία μας στη Σάμο την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017.

Το πρωί του Σαββάτου έφτασε από την Μύκονο ο εφημέριος μας, π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς  ο οποίος βρίσκονταν ήδη εκεί για να τελέσει την εορτή των Θεοφανείων,  παρά τα έντονα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες  που είχαν δημιουργηθεί τις προηγούμενες μέρες λόγω των πολλών μποφόρ.

Μποφόρ στα οποία δεν επέτρεψαν και στο Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Νάξου Τήνου να έρθει και να προσευχηθεί  μαζί μας.

Παρά το τσουχτερό κρύο και τις μεγάλες αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν οι ενορίτες  μας, συγκεντρώθηκαν στην ενορία για να δοξάσουν και να εορτάσουν την βάπτιση του Κυρίου.

Ο Ναός κατάλληλα στολισμένος και προετοιμασμένος  υποδέχτηκε τους πιστούς ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας δόθηκε σε όλους αγίασμα.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έγινε αγιασμός των υδάτων, ανανεώθηκαν οι  υποσχέσεις του Βαπτίσματος ενώ  κατά την ομιλία ειπώθηκαν τα νοήματα της εορτής αλλά και  εξηγήθηκαν τα βιβλικά κείμενα που ακούστηκαν καυτά την ακολουθία του Λόγου.

Στην τελετή παρόν ήταν και ο ιεροσπουδαστής  κ. Αλέξανδρος  της  Καθολικής  Εκκλησίας   της Ελβετίας,  ο οποίος επισκέφτηκε για λίγες ημέρες την οικογένεια του εδώ στη Σάμο μιας  και το ιεροσπουδαστήριο του ήταν  κλειστό λόγω  των εορτών των Χριστουγέννων. 
Ο Αλέξανδρος  συμμετείχε τόσο στην Ακολουθία του Λόγου του Θεού, όσο και στην Θ. Λειτουργία της Βαπτίσεως του Κυρίου και με την ενεργή του παρουσία και υπηρεσία του έδωσε μια ιδιαίτερη ομορφιά στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στην ενορία μας.

υπμφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος και αναπληρωτής π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Γεώργιος Παλαμάρης, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos