Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Σάμος
  • ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ
Pin It

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΝΕΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ

Τον τελευταίο καιρό πολλά ακούγονται περισσότερα γράφονται και καθημερινά σχολιάζονται  τα νέα υπό κατασκευή ΚΥΤ που συμπεριλαμβάνονται στις αποφάσεις των κυβερνώντων  μεταξύ των προτάσεων για την επίλυση του προσφυγικού που τόσο ταλανίζει  την Πατρίδα μας.

Είχαμε την ευκαιρία χθες να επισκεφθούμε ένα τέτοιο ΚΥΤ στη Σάμο. Βρίσκεται  σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από το Βαθύ της Σάμου. Είναι ένα αληθινό εργοτάξιο, το οποίο προχωρεί με γοργούς ρυθμούς και φαίνεται ότι το έργο δεν θα αργήσει να ολοκληρωθεί. Σκοπός του είναι να αποσυμφορήσει  και μακάρι να καταργήσει το  Hotspot που λειτουργεί στο Βαθύ της Σάμου. Αυτό αποτελεί ντροπή τόσο για τη Χώρα μας όσο και για τους ανθρώπου που βιώνουν εκεί. Οι  είναι απάνθρωπες συνθήκες και προσβάλλουν την προσωπικότητα και το πρόσωπα όλων των εκείνων που βιώνουν εκεί εν αναμονή της ευλογημένης ώρας που θα μπορέσουν να ξεκινήσουν για κάποια γη της επαγγελίας.

Η  αλήθεια είναι ότι το κέντρο που επισκεφθήκαμε μας έδωσε μία θετική εικόνα ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μία από τις προτάσεις  που μελετούνται ή και άλλες που ακόμη θα προταθούν ώστε να δοθεί κάποια ανθρώπινη λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ακριτικά μας νησιά  και ιδιαίτερα τη Λέσβος, τη Σάμο και τη Χίο.

Φαίνεται όμως ότι οι μόνιμοι κάτοικοι  αυτών των νησιών δυσπιστούν στα λεγόμενα όλων των κυβερνήσεων  και δεν πείθονται  ότι αυτά που τους υπόσχονται μπορούν και να υλοποιηθούν όπως ακριβώς τα υπόσχονται

Πιστεύουμε ότι δεν χρειάζονται βεβιασμένες και μονομερείς κινήσεις. Εκείνο που θελήσαμε να πούμε ακόμη και από άμβωνος είναι, ότι πάση θυσία οι λύσεις που προτείνονται και υλοποιούνται πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα τόσο των μόνιμων κατοίκων αυτών των ηρωικών νησιών όσο και των δυστυχισμένων αυτών αδελφών μας που αναζητούν μία καλύτερη ζωή.

Όποιος ή όποιοι βρουν τη Σολομώντα λύση θα είναι και αυτοί ήρωες και άξιοι της εμπιστοσύνης του λαού. Μακάρι αυτό να γίνει σύντομα!

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos