Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7

ΛΕΣΒΟΣ:  “ΣΚΑΛΑΜΒΡΙΑΝΕΣ ” ΜΟΝΑΧΕΣ – ΜΕΡΟΣ Β΄

Παρουσιάσαμε πριν ένα μήνα το συγκεκριμένο μοναχικό τάγμα, το οποίο σε συνεργασία με την “ Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου ” αποφάσισε να στείλει μοναχές στη Λέσβο, για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες. Η πρώτη ομάδα εργάστηκε τον Αύγουστο και ήδη είναι στο νησί οι μοναχές που θα εργαστούν το μήνα Σεπτέμβριο. Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους, παρασκευάζουν 150 γεύματα / ημέρα, διδάσκουν αγγλικά, φροντίζουν παιδιά και συνεργάζονται με τη γαλλόφωνη (αφρικανική) τοπική καθολική κοινότητα. Οι νεοαφιχθείσες είναι η αδ. Erica Ortiz, η αδ. Maria Rosa Zanchin και η αδ. Clarise Barp. Μαζί τους η ιταλίδα δημοσιογράφος Maria Vittoria Cazzole, η οποία έχει συμμετάσχει και σε άλλες αποστολές του Τάγματος.
Όπως δήλωσε η Επαρχιακή Ηγουμένη αδ. Milva Caro, ανακοινώνοντας τη νέα αποστολή “Ανάμεσα σε τόσα κλειστά λιμάνια, στη Λέσβο συναντάς ανοιχτές καρδιές, απ` όλα τα μέρη του πλανήτη και κάθε πίστης, με ένα κοινό παρανομαστή την ελπίδα να ζήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο ”

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos