Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η Πανήγυρη της Υπαπαντής στη Νάξο

ναξος1_2.JPG

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πανηγύρισε με κάθε επισημότητα ο Μητροπολιτικός Ναός στη Νάξο, (Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Φεβρουαρίου του 2021) με την ευκαιρία της Εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου. Βέβαια οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας μας υποχρέωσαν σε κάποιους περιορισμούς κυρίως σε ότι έχει σχέση με τη φυσική συμμετοχή των ενοριτών αλλά και των φιλέορτων ορθοδόξων αδελφών που σε ημέρες σαν και αυτή ανηφορίζουν προς το Κάστρο, συμπροσεύχονται μαζί μας και μας τιμούν με την παρουσία τους. Παρόλα αυτά αρκετοί ευλαβείς παρακολούθησαν την Ιερή Ακολουθία σε απευθείας μετάδοση μέσω του διαδικτύου.
Κάτι είναι κι αυτό αλλά δεν μπορεί επ' ουδενί να αντικαταστήσει τη συμμετοχή στο Ναό.

Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος μας Νικόλαος ευλόγησε τα κεριά της Καντελόρας τα οποία όπως τόνισε κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του δεν είναι μαγικά και δεν λειτουργούν σαν φυσικά αλεξικέραυνα αλλά σαν πνευματικά αλεξικέραυνα που μπορούν να προστατεύσουν εκείνον που γνωρίζει να τα χρησιμοποιεί.

Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν, ο Εφημέριος πατήρ Γιώργος, ο πατήρ Ριχάρδος και ο πατήρ Μάρεκ. Στο ιερό τρεις μικροί λειτουργοϋπηρέτες βοήθησαν την ιεροτελεστία. Άψογοι βοηθοί, πανέξυπνα παιδιά, πάντοτε διαθέσιμα να συμβάλλουν με το ρόλο τους στη δοξολογία προς το Θεό.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιότατος Νικόλαος μας αποχαιρέτησε, μιας και αυτή ήταν η τελευταία φορά που ιερουργούσε ως Αρχιεπίσκοπος Νάξου - Τήνου. Φορτισμένη στιγμή, συγκινητική, ειλικρινής, ανθρώπινη. Αλλά εμείς ενορίτες και εφημέριος, χαρούμενοι για την εκλογή του νέου μας Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ, θέλουμε να τον βλέπουμε συχνά, να μην το αποχωριστούμε, να μην χωρίσουν τόσο απότομα δρόμοι που για είκοσι οχτώ συναπτά έτη ακολουθούσαν μια και μόνη πορεία.

Ναξος_Παναγια.jpg

Ευχαριστώ τους πρόθυμους ενορίτες και συνεργάτες για τη βοήθεια και συμπαράστασή τους. Χωρίς αυτούς η επιτυχία των όσων γίνονται σίγουρα θα ήταν μικρότερη. Επίσης στο όνομα όλης της ενορίας ευχαριστούμε όσους πρόσφεραν τα άνθη για το στολισμό του Ναού.

πγπ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος