Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ημέρα φιλίας και μελέτης μεταξύ Καθολικών και Εβραίων ενάντια σε κάθε προκατάληψη
Pin It

Ημέρα φιλίας και μελέτης μεταξύ Καθολικών και Εβραίων  ενάντια σε κάθε προκατάληψη

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός πολιτιστικό και ταυτόχρονα ελπίδας ότι η φιλία μεταξύ καθολικών και εβραϊκών κοινοτήτων στην Ιταλία θα μπορέσει όλο και περισσότερο να αναπτυχθεί με τη την αμοιβαία γνωριμία και εμπιστοσύνη. Πραγματοποιήθηκε χθες, παρόλο που γιορτάζεται σήμερα 17 Ιανουαρίου η ημέρα εμβάθυνσης  και ανάπτυξης του διαλόγου μεταξύ καθολικών και Εβραίων, η οποία και έφθασε στην 21η επέτειο. Πολλές οι προγραμματισμένες στις ιταλικές εκκλησιαστικές επαρχίες  για να αναδειχθούν οι σχέσεις μεταξύ των πιστών των δύο θρησκειών, προσφέροντας ευκαιρίες  ενίσχυσης θεολογικών  ποιμαντικών, πολιτιστικών και προτείνοντας συναντήσεις   με σκοπό να ενισχυθούν οι δεσμοί  μέσα από ένα συνεχή διάλογο μεταξύ Καθολικών και Εβραίων μετά από 25 χρόνια σχεδόν  της Συνοδικής Διακήρυξης “NostraAetate”.

Η ημέρα του 2020 προτείνει μελέτη του κειμένου του «Άσμα Ασμάτων», κείμενο ιερός της Αγίας Γραφής, όπως στο παρελθόν μελετήθηκαν στο παρελθόν το βιβλίο της Ρουθ , οι Θρήνοι και το βιβλίο της Εσθήρ.


 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos