Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ: ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

Είχαμε αναφερθεί, πριν ένα χρόνο ακριβώς, στη δημιουργία αθλητικής ομοσπονδίας εντός του Βατικανού της “ Athletica Vaticana “, η οποία έχει ήδη έρθει σε επαφή με τη ΔΟΕ και, μακροπρόθεσμα, ελπίζει να στείλει αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες ! Υπάρχουν ήδη αθλητές δρόμου, ανάμεσά τους και ο Σεβασμιότατος Μelchor Sanches de Tοca, εκπρόσωπος των Σπορ του Βατικανού, και γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου από εργαζόμενες σε υπηρεσίες της Αγίας Εδρας.
Σύντομα θα υπάρξουν και επίσημες ομάδες taekwondo και judo !
Ο Σεβασμιότατος de Toca έδωσε συνέντευξη στην DW και εξήγησε ότι στόχος είναι η άθληση και η καλή υγεία για τους εργαζόμενους και τους “υπηκόους” ( κυρίως ιερωμένους ) του Βατικανού, η προώθηση της τιμιότητας και του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των αθλουμένων και η ανάδειξη του ολυμπιακού πνεύματος. Επιθυμία είναι και η συμμετοχή σε διεθνείς οργανώσεις ( Ολυμπιακοί, Μεσογειακοί, αγώνες μεταξύ μικρών κρατών … ), όχι για τη διεκδίκηση μεταλλίων αλλά για τη χαρά της ίδιας τη συμμετοχής. Υπενθύμισε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι λάτρης των σπορ, οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας της San Lorentzo στην Αργεντινή και ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας διάδοσης του αθλητισμού “εντός των τειχών” του Κράτους

Πληροφόρηση και φωτογραφία του εκπροσώπου των Σπορ από γερμανική D.W.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos