Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Άγιοι Τόποι: οι προσκυνητές φορείς ειρήνης στους τόπους του Ιησού

Κατά το έτος που μόλις πέρασε, ένα εκατομμύριο τουρίστες και προσκυνητές περισσότεροι από το έτος 2018, επισκέφθηκαν τους Αγίους Τόπους. Το κάνουν γνωστό τα υπουργεία Τουρισμού του Ισραήλ και της Παλαιστίνης , που επιβεβαιώνουν ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον στο να ανακαλύπτουν τους θησαυρούς των Χωρών τους. Το Υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ μιλά για περισσότερους από τέσσερα και μισό εκατομμύρια επισκεπτών, το 10,6% περισσότερους σε σχέση με το περασμένο έτος. Οι πόλεις που δέχτηκαν τους περισσότερους επισκέπτες ήταν η Ιερουσαλήμ και το Tel Aviv. “Για μας είναι μικα μεγάλη χαρ’α να δεχόμαστε όλα αυτά τα πρόσωπα που έρχονται να επισκεφθούν τους Αγίους Τόπους – εξηγεί η Lurdinha Nunes δημοσιογράφος του il Christian Media Center στην Ιερουσαλήμ - Αυτή η πραγματικότητα απαιτεί και μία καλύτερη οργάνωση των κυριοτέρων Βασιλικών. Π.χ. στη Ναζαρέτ η Βασιλική του Ευαγγελισμού κλείνει στις 21, ενώ στη Βηθλεέμ η Βασιλική της Γέννησης παραμένει ανοικτή μέχρι τις 20, για να δώσει τη δυνατότητα περισσότερο καιρό στους προσκυνητές για προσευχή και επίσκεψη του τόπου της γέννσηςη του Ιησού.

Ανοικτά από τη χαραυγή
Ο χρόνος που κλείνουν τα Προσκυνήματα γίνεται ακόμη λιγότερος. Πράγματι από τη χαραυγή ανοίγουν και πάλι και έτοιμα να δεχθούν όλους εκείνους που επιθυμούν να πάνε να προσευχηθούν. Σ’ αυτούς τους τόπους - συνεχίζει η Lurdinha – από τις 4 ή από τις 5 το πρωί οι δρόμοι είναι γεμάτοι από πιστούς που πηγαίνουν στον Πανάγιο Τάφο, ή στα προσκυνήματα για να επισκεφθούην αυτούς τους τόπους που είδαν την παρουσία του Ιησού. Για πολλούς το να επισκεφθούν τους Αγίου Τόπου είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου και επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα να το ζήσουν.”

Μια σημαντική βοήθεια για τους Χριστιανούς
Η παρουσία των προσκυνητών γίνεται βασική για τη μικρή κοινότητα των χριστιανών στους Αγίου Τόπους “ Η παρουσία τους – υπογραμμίζει η δημοσιογράφος – ενθαρρύνει τους χριστιανούς τόσο ψυχολογικά αλλά τους βοηθά και οικονομικά. Πράγματι οι τουρίστες συχνά, επιστρέφοντας σπίτι τους αγοράζουν μικρά ενθύμια από την τοπική χειροτεχνία και αυτό βοηθά τόσες οικογένειες να επιζήσουν”.

Από τους προσκυνητές μια βοήθεια ειρήνης
Επομένων η παρουσία των προσκυνητών γίνεται βασική ακόμη και για τη διατήρηση της ειρήνης σ’ αυτούς τους τόπους. “Ευχόμαστε – εξήγησε ο π. Francesco Patton, Φύλακας των Αγίων Τόπων, σε μία συνέντευξη στο Media Center – ότι ο αριθμός των προσκυνητών συνεχίζει να αυξάνει συνεχώς, και μάλιστα θα μπορούσα ότι οι προσκυνητές είναι ο φορέας που βοηθάει στην αποφυγή ταραχών και εχθροπραξιών. Ελπίζω και προσεύχομαι ώστε οι πιστοί να συνεχίσουν να έρχονται στους Αγίους Τόπους, λίγο όπως οι Μάγοι, οδηγούμενοι από το άστρο, από την προσωπική αναζήτηση, αλλά επίσης και από συντροφευμένοι από το λόγο του Θεού για να μπορέσουν να συναντήσουν τον Ιησού.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos