Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Οι πρωτοβουλίες του Prions en Èglise για την Κυριακή του Λόγου του Θεού

Το γαλλο-καναδικό περιοδικό που ασχολείται με τη διάδοση της Βίβλου κάνει το περιεχόμενό του προσιτό σε όλους με την ευκαιρία της Κυριακής του Λόγου του Θεού, η οποία καθιερώθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο
«Η Βίβλος δεν μπορεί να αποτελεί κληρονομιά λίγων προνομιούχων, αλλά ανήκει κυρίως στους ανθρώπους που καλούνται να την ακούσουν και να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα από αυτόν τον Λόγο». Με αυτά τα λόγια ο Πάπας Φραγκίσκος στο Motu Proprio Aperiut illis του περασμένου Σεπτεμβρίου, καθιέρωσε τη Κυριακή του Λόγου του Θεού, που για φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου.

Ο Πάπας καθιερώνει την Κυριακή του Λόγου του Θεού
Μια αποστολή που πραγματοποιείται εδώ και τριάντα χρόνια, από το γαλλο – καναδικό περιοδικό Prions en Èglise, το οποίο με την ευκαιρία αυτή έθεσε στη διάθεση όλων, μέσω της διαδικτυακής ιστοσελίδας του, περιεχόμενα και εμβαθύνσεις για να προσευχηθούμε με την βοήθεια της Βίβλου ως άτομα, ως κοινότητα ή οικογένεια.

Μέσα από το δελτίο τύπου του εκδοτικού οίκου Bayard που εκδίδει το περιοδικό, αναδεικνύονται ορισμένα περιεχόμενα στα γαλλικά, στην ιστοσελίδα prions englise.fr, μεταξύ των οποίων και ένας σχολιασμός του πατέρα Jacques Nieuviarts αναφορικά με το Motu Proprio του Πάπα, 36 ύμνοι σχετικοί με το θέμα Λόγος του Θεού καθώς και την εξήγηση για τα παιδιά της σημασία της Κυριακής του Λόγου.
Από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου όλα τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας και της εφαρμογής του Prions en Èglise θα είναι προσβάσιμα από όλους και όχι μόνο από τους συνδρομητές.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μια ομάδα στο Facebook θα είναι ενεργή για να μοιραστεί εμπειρίες από τις τοπικές πρωτοβουλίες αναφορικά με την Κυριακή του Λόγου του Θεού, θα διανεμηθούν 500 αντίγραφα του περιοδικού σε φυλακές εκτός από διάφορες άλλες πρωτοβουλίες που αφορούν στις έδρες του Prions en Èglise στον Καναδά, στο Βέλγιο, στην Ελβετία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετάφραση: ρφ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos