Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πάπας κοντά στο λαό της Αυστραλίας που επλήγη από τις πυρκαγιές

Έκκληση του Φραγκίσκου προς μια ομάδα πιστών από την Αυστραλία που ήταν παρόντες στην γενική ακρόαση. Πάνω από 8 εκατομμύρια εκτάρια κάηκαν από τον Σεπτέμβριο
«Θα ήθελα να ζητήσω από όλους να προσευχηθούμε στον Κύριο ώστε να βοηθήσει τον λαό κατ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, της τόσο μεγάλης πυρκαγιάς. Βρίσκομαι κοντά στον λαό της Αυστραλίας». Αυτά ήταν τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου κατά το τέλος της γενικής ακρόασης, τα οποία απηύθυνε προς μια ομάδα πιστών προερχόμενων από την Αυστραλία.

Μια ήπειρος φλέγεται
Για εβδομάδες, πράγματι, η χώρα έχει βιώσει την καταστροφή από τις πυρκαγιές, με πάνω από 8 εκατομμύρια εκτάρια δάσους να έχουν καεί αρχής γενομένης από τον περασμένο Σεπτέμβριο. 25 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις φωτιές, ενώ πάνω από δύο χιλιάδες σπίτια να έχουν καταστραφεί. Μια καταστροφή που οδήγησε στο θάνατο ένα δισεκατομμύριο ζώα, μεταξύ των οποίων χιλιάδες προστατευόμενα είδη.

Γκρι ο ουρανός και στην Νότια Αμερική
Ο καπνός που απελευθερώθηκε από τις πυρκαγιές ταξίδεψε 12 χιλιάδες χιλιόμετρα, φτάνοντας στον ουρανό της Χιλής, της Αργεντινής και της Βραζιλίας. Σε 180 ανέρχονται μέχρι αυτή τη στιγμή, οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων 40 ανήλικοι οι οποίοι κατηγορούνται για κακόβουλες ενέργειες και πράξεις αμέλιας, όπως το άναμμα φωτιάς για την καύση απορριμμάτων.

Συναγερμός για την αύξηση της θερμοκρασίας
Τις τελευταίες ημέρες, οι θερμοκρασία έχει μειωθεί και οι πυροσβέστες ενίσχυσαν τις προσπάθειές τους για την κατάσβεση της φωτιάς. Την Παρασκευή αναμένεται νέο κύμα αυξημένης θερμοκρασίας, μετά τους 50 βαθμούς Κελσίου των τελευταίων ημερών και υπάρχει φόβος για πιθανή συνένωση των πυρκαγιών μεταξύ τους.

Μαρτυρία από το Σύδνεϋ
Στο Σύδνεϋ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, όπως διηγείται στο Radio Vaticana Italia η Domitilla Pioli η οποία ζει στην Αυστραλία μαζί με την οικογένειά της εδώ και 20 χρόνια και δεν θυμάται να έχει βιώσει άλλοτε, τόσο τρομακτικά φαινόμενα.


Μετάφραση: ρφ
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos