Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ημέρα του Λόγου του Θεού

Μια πρόταση του Πάπα Φραγκίσκου απευθυνόμενη προς όλη την Εκκλησία

Η «Ημέρα του Λόγου του Θεού» είναι μια πρωτοβουλία που προτάθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο προς όλη την Εκκλησία, μέσα από την Επιστολή Misericordia et Misera στο τέλος του Ιωβηλαίου της Ευσπλαχνίας: «Θα ήταν σκόπιμο κάθε κοινότητα, μια Κυριακή του Λειτουργικού Έτους, να μπορούσε να ανανεώσει τη δέσμευσή της για την διάδοση, τη γνώση και την εμβάθυνση της Αγίας Γραφής: μια Κυριακή αφιερωμένη αποκλειστικά στη Βίβλο, προκειμένου να κατανοήσουμε τον ανεξάντλητο πλούτο που προέρχεται από αυτόν τον συνεχή διάλογο του Θεού με τον λαό του. Δεν θα απολείπει και η δημιουργικότητα για τον εμπλουτισμό αυτή της στιγμής με πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τους πιστούς για να γίνουν ζωντανά μέσα μετάδοσης του Λόγου.

Βεβαίως, μεταξύ αυτών των πρωτοβουλιών θα υπάρξει μια ευρύτερη διάδοση του lectio divina, έτσι ώστε, μέσα από τα κείμενα προσευχής του ιερού κειμένου, η πνευματική ζωή να βρει στήριξη και ανάπτυξη. Το lectio divina αναφορικά με τα θέματα ευσπλαχνίας θα επιτρέψει να αντιληφθούμε χειροπιαστά πόση γονιμότητα προέρχεται από το ιερό κείμενο, το οποίο διαβάζεται υπό το φως ολόκληρης της πνευματικής παράδοσης της Εκκλησίας, που οδηγεί απαραίτητα, σε συγκεκριμένες πράξεις και έργα φιλανθρωπίας (νο 7).

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos