Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Σκέψεις στο Ευαγγέλιο της ημέρας. Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

"Ακολουθείστε με. Κι αμέσως, ….τον ακολούθησαν». Μκ 1,14-20

Μόλις ζήσαμε τα Άγια Χριστούγεννα και το σημερινό Ευαγγέλιο μας προτείνει μια ολοκληρωτική προσκόλληση στο σχέδιο του Θεού: να ακολουθήσουμε τον Ιησού Χριστό, να πιστεύουμε στο Ευαγγέλιο, την καλή είδηση που μας αναγγέλλει, δηλαδή τη σωτηρία για όλους, την μεταστροφή.

Ο Ιησούς δεν είναι ένα ωραίο παραμυθάκι, δεν είναι η φάτνη…. ο Ιησούς είναι ένα Πρόσωπο που ελκύει πίσω του όσους έχουν την επιθυμία μιας εσωτερικής αλλά και κοινωνικής ανανέωσης. Το κήρυγμα του Ευαγγελίου και η αποδοχή του δεν μας αφήνουν ποτέ αδιάφορους, στάσιμους.

Είμαι με τον Χριστό, είμαι χριστιανός, σημαίνει βάζω σε κίνηση τον νου, την καρδιά, τα πόδια, τα χέρια… σε μια κίνηση αγάπης που δεν σταματά ποτέ, ούτε καν μπροστά στις δυσκολίες και τους πόνους.

Το «ακολούθησέ με» στο οποίο μας προσκαλεί το σημερινό Ευαγγέλιο έλκυσε χιλιάδες άνδρες και γυναίκες να ακολουθήσουν τον Ιησού, και τους κατέστησε ικανούς να δωρίσουν τη ζωή τους για τους άλλους γιατί πίστεψαν όχι μόνο σε μια ιδέα, αλλά σε ένα Πρόσωπο που ακόμη και σήμερα καλεί, μεταστρέφει και ανατρέπει τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε και ενεργούμε.

Π.Ν.Ρ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos