Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Είναι σημαντικό να βαπτιστούμε σε βρεφική ηλικία, διότι λαβαίνουμε το Άγιο Πνεύμα
Pin It

Είναι σημαντικό να βαπτιστούμε σε βρεφική ηλικία, διότι λαβαίνουμε το Άγιο Πνεύμα

Η Βάπτιση ενός παιδιού είναι μία πράξη δικαιοσύνης για εκείνο, φροντίστε να αναπτύσσονται  με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος. Με αυτά τα  λόγια ο Πάπας Φραγκίσκος, στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, χθες το πρωί, χορήγησε το Μυστήριο του Βαπτίσματος  σε  32 νεογέννητα, 17 αγόρια και 15 κορίτσια

Στην  απαστράπτουσα Cappella Sistina, με τη συγκίνηση  και τη χαρά ζωγραφισμένη στα μάτια 58 γονέων  των παιδιών που βάπτισε ο Πάπας, αλλά και  στα πρόσωπα των  60 αναδόχων και των  240 παρόντων συγγενών.  Όπως εκ παραδόσεως  συμβαίνει κατά την εορτή της Βάπτισης του Ιησού, ο Πάπας  χορήγησε  το Μυστήριο του Βαπτίσματος σε μερικά νεογέννητα.

Στο βάπτισμα δίνουμε θησαυρό

Ο Πάπας Φραγκίσκος απεύθυνε μια σύντομη ομιλία από καρδίας, χωρίς γραπτό κείμενο, για να υπογραμμίσει τη σημασία του βαπτίσματος:

«Το βάπτισμα ενός παιδιού αποτελεί γι’ αυτό πράξη δικαιοσύνης. Και γιατί; Διότι στο βάπτισμα του δίνουμε ένα θησαυρό, στο βάπτισμα του δίνουμε μια υπόσχεση: το Άγιο Πνεύμα. Το παιδί βγαίνει από το Βαπτιστήριο με την δύναμη του Πνεύματος μέσα του: το Πνεύμα που σε όλη τη ζωή του θα το υπερασπιστεί, θα το βοηθήσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να  βαπτίζουμε τα νεογέννητα, ώστε τα παιδιά να μεγαλώνουν με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Αυτό είναι το μήνυμα που θα ήθελα να σας δώσω σήμερα. Κρατάτε αυτή τη στιγμή τα παιδιά σας με το Άγιο Πνεύμα μέσα τους, να  φροντίζετε να μεγαλώνουν με το φως και την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος, βοηθώντας τα με την κατήχηση, τη διδασκαλία, τα παραδείγματα που θα τους δώσετε στο σπίτι σας ...»

Είναι ένα όμορφο κήρυγμα όταν ένα παιδί κλαίει στην εκκλησία

Ο Πάπας συμβούλεψε τους γονείς να μην φοβούνται, αν τα παιδιά αρχίσουν να κλαίνε, επειδή δεν είναι συνηθισμένα - σημειώνει - να έρθουν σ’ αυτό το Παρεκκλήσιο, να είναι σε ένα τόσο ζεστό περιβάλλον, να είναι ντυμένα τόσο όμορφα, όπως σήμερα και μπορεί να αισθάνονται λίγο άβολα. «Η συναυλία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη» - προειδοποιεί για το κλάμα των μικρών - αλλά θα ξεκινήσει κάποιο και θα συνεχίσουν τα άλλα:

«Μη φοβηθείτε, αφήστε τα παιδιά να κλάψουν και να φωνάξουν. Ίσως το μωρό σας φωνάζει και παραπονιέται, ίσως είναι επειδή είναι πολύ ζεστά εδώ: αφαιρέστε του κάτι, ή γιατί πεινάει: θηλάστε το εδώ, ναι, πάντα με ειρήνη. Ένα πράγμα που είπα και πέρσι: όλα αυτά έχουν μια "χορωδιακή" διάσταση: αρκεί να δώσει κάποιο το "α" και όλα τα άλλα ξεκινούν, έτσι αρχίζει η συναυλία τους. Μη φοβάστε. Είναι ένα όμορφο κήρυγμα, όταν ένα παιδί κλαίει στην εκκλησία. Βοηθείστε το να αισθάνεται άνετα και ας προχωρήσουμε».

Το συναίσθημα και η χαρά γίνονται αντιληπτά ιδιαίτερα, όταν οι γονείς πλησιάζουν το Βαπτιστήριο και ανεβαίνουν στην εξέδρα σε κάποιες περιπτώσεις και με μερικά αδελφάκια. Ο Πάπας εκφωνεί τα ονόματα των νεογέννητων ένα – ένα, σε μία ημέρα τόσο σημαντική για τη ζωή τους. Πράγματι, πολλές φορές ο Πάπας Φραγκίσκος μας παρότρυνε να θυμόμαστε την ημερομηνία του βαπτίσματος μας, να σημειώνοντάς την στις καρδιές μας, επειδή ήταν τότε που γεννηθήκαμε στη ζωή της πίστης.

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos