Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΟ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Είναι παράδοση για την Αγία Έδρα η ετήσια συνάντηση του Πάπα με τους πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι σε αυτήν τις πρώτες μέρες κάθε έτους.
Η φετινή ομιλία του Φραγκίσκου ξεκίνησε με το πρόβλημα της κρίσης στις σχέσεις ΗΠΑ και Ιράν, όπου ήδη είχε παρέμβει την Κυριακή 5/1 κάνοντας έκκληση να κρατηθεί αναμμένη “η φλόγα του διαλόγου και του αυτοελέγχου, με σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας” Η έκκληση απευθύνεται σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και είναι ρεαλιστική, γιατί σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει η Μέση Ανατολή και όλος ο κόσμος να εμπλακεί σε σύρραξη με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Ο Πάπας τόνισε το φόβο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων που θα συντείνουν την αποσταθεροποίηση του Ιράκ, καταδίκασε τη σιωπή που καλύπτει τα προβλήματα της καταστραμμένης Συρίας και την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζεται με αδιαφορία από τη διεθνή κοινότητα και σημείωσε την κατάσταση στη Λιβύη και τα προβλήματα σε Μπουρκίνα Φάσο, Μάλι, Νίγηρα, Νιγηρία, όπου η βία κατά αθώων και οι επιθέσεις κατά χριστιανών, που χάνουν τη ζωή τους για την πίστη τους στο Ευαγγέλιο, είναι σταθερά παρούσες.
Ακολούθησαν τα προβλήματα της Λατινικής Αμερικής, όπου επίσης έκανε λεπτομερή αναφορά. Σημείωσε ότι τους χριστιανούς χαρακτηρίζει η ελπίδα, αλλά αυτό δεν υπονοεί έλλειψη ρεαλισμού. Υπάρχει η ελπίδα να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα αλλά αυτό δε θα συμβεί αν ο κόσμος συνεχίσει να αυτοκαταστρέφεται και να καταστρέφει το περιβάλλον που ζει. Επανέφερε την έκκληση για πυρηνικό αφοπλισμό και ζήτησε να αντιμετωπισθούν τα επισιτιστικά προβλήματα και η έλλειψη πόσιμου νερού, που μαστίζει πολλές περιοχές.
Ολοκλήρωσε επισημαίνοντας ότι, σε ένα κόσμο που φαίνεται καταδικασμένος στο μίσος και στην ανύψωση τειχών, η ελπίδα έρχεται από τους ανθρώπους που ξεπερνούν τους διαχωρισμούς και ενδιαφέρονται για τους συνανθρώπους τους. Ανάμεσά τους ηγέτες διαφορετικών θρησκειών και πεποιθήσεων που αγωνίζονται για την ειρήνη και νέοι που προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους ενήλικες, πριν φθάσει η κατάσταση στο απροχώρητο… Άνδρες και γυναίκες που δεν αφήνουν την ελπίδα να σβήσει… Όπως ο μικρός Ιησούς της Βηθλεέμ, εύθραυστος και ταπεινός που ήρθε να σώσει τον κόσμο με την πανίσχυρη αγάπη του και τη φιλευσπλαχνία του.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos