Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

PAX CHRISTI ΗΠΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Η απόφαση της Διοίκησης Τραμπ, να δολοφονήσει στο έδαφος του Ιράκ, τον ιρανό στρατηγό Soleimani, είχε ως μοναδικό αποτέλεσμα την αύξηση της έντασης στο Μέση Ανατολή και τη θέση σε κίνδυνο αθώων ανθρώπων, ανδρών, γυναικών και παιδιών, που θα υποφέρουν από τις πράξεις αντεκδίκησης. Είναι μια ακόμη απόδειξη αποτυχίας αυτής της διοίκησης, να ενεργήσει με διπλωματία και προνοητικότητα στα περίπλοκα προβλήματα της περιοχής, πολλά από τα οποία είναι αποτέλεσμα κακών αποφάσεων επί δεκαετίες ανάμειξης των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι η αδελφή Anne-Louise Nadeau με την ιδιότητα του προσωρινού Διευθυντή της Pax Christi ΗΠΑ μαζί με 200 θρησκευτικούς ηγέτες ζητήσανε από τις ΗΠΑ να ακολουθήσουν οδό ειρηνικών διαπραγματεύσεων Συνεχίζουμε να ζητάμε από τους πολιτικούς ηγέτες την εξεύρεση ειρηνικών και ανθρωπιστικών λύσεων και την αποφυγή πολεμικών συγκρούσεων με το Ιράν.
Ενέργειες όπως η δολοφονία του Στρατηγού Soleimani αποσταθεροποιούν την ευρύτερη περιοχή, πυροδοτούν αντιαμερικανικά συναισθήματα και αυξάνουν τον εξτρεμισμό. Αυτές οι ενέργειες είναι εναντίον των ανθρώπων της πίστης και ασύμβατες με το μήνυμα του Χριστού. 

Πληροφόρηση και σήμα από ιστοσελίδα οργάνωσης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos