Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την περίοδο των Θεοφανίων, η Σύνοδος Καθολικής Εκκλησίας της Γαλλίας έχει αφιερώσει στη συγκέντρωση χρημάτων για τις εκκλησίες της Αφρικής. Η παράδοση αυτή συνεχίστηκε και την Κυριακή 5-1-2020, Είναι ευκαιρία γνωριμίας, προσευχής, αλληλεγγύης και προσφοράς για ποιμαντικά σχέδια των καθολικών Επισκοπών της Αφρικής, σημείωσε η οργάνωση Α(ide) Ε(glise ) Α(frique), που υπάγεται στη Γαλλική Σύνοδο Ιεραρχίας και υπογράμμισε ότι οι άμεσες ανάγκες είναι η οργάνωση Ιερατικών σχολών και εκπαίδευσης λαϊκών κατηχητών.Η πρόβλεψη είναι να βοηθηθούν 224 Επισκοπές σε 28 χώρες της Αφρικής, με ποσό 3.800 ευρώ η καθεμιά., δηλ. άνω των 850.000 ευρώ συνολικά. “ Το αίμα των μαρτύρων είναι η σπορά αυτής της γης “ σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΑΕΑ που ζητά από τους γάλλους χριστιανούς να γνωρίσουν την υπεύθυνη στάση των αφρικανών αδελφών τους, που αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια και την ειρήνη στην ήπειρό τους.
Η ΑΙΑ ιδρύθηκε το 1888 στο Παρίσι με το όνομα “ Εταιρεία κατά της Σκλαβιάς της Γαλλίας “ από τον καρδινάλιο Charles Lavigerie, ο οποίος, είχε υπηρετήσει ως ποιμένας σε Αλγερία και Τυνησία και επιθυμούσε να δώσει τέλος στην ανθρώπινη σκλαβιά και τη διακίνηση ανθρώπων, Η σημερινή ονομασία δόθηκε το 1967 . Επικεφαλής είναι ο εκάστοτε Διευθυντής των Ποντιφικών Ιεραποστολικών έργων της Ιεραρχίας της Γαλλίας, Αυτήν την εποχή ο π. Antoine Sontag. 

Πληροφόρηση και αφίσα από L Osservatore Romano 4-5/1/20

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos