Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Θεοφάνεια ή Φώτα

Η χαρά των Χριστουγέννων ολοκληρώνεται με τα Θεοφάνια. Ο Θεός κατά τα Χριστούγεννα εμφανίστηκε ανάμεσά μας ως άνθρωπος, αλλά ήρθε για να μας φανερώσει τον Θεό.

Τα Χριστούγεννα ήταν και είναι Θεοφάνια. Πράγματι, επεφάνει ο Θεός! Με τον ερχομό του έλαμψε στη διάνοια των ανθρώπων και στην ιστορία τους αληθινό Φως. Επειδή δε μπορούσαμε να κοιτάξουμε τον Θεό και να μείνουμε εν ζωή, ο Θεός φανερώθηκε σε μας με ανθρώοινη σάρκα και μας προσκάλεσε να μην παραμείνουμε σ’ αυτό μόνο που διακρίνουν τα υλικά μας μάτια, αλλά να αναζητήσουμε Εκείνον που κρύβεται σ’ αυτή τη σάρκα, τη θνητή και ανθρώπινη. Να αναζητήσουμε την θεότητα που σήμερα μπορεί να τη διακρίνει και το ανθρώπινο μάτι χωρίς κανένα κίνδυνο.

Ο Θεός φανερώθηκε εν σαρκί, για να φωτίσει τη διάνοιά μας και το πνεύμα μας, ώστε να τον διακρίνουμε και ως Θεό, στο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού από τη Ναζαρέτ, που σαρκώθηκε από το Πνεύμα το Άγιο και γεννήθηκε από την Παρθένο Μαρία!

Πηγή:  sannicolo.gr

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos