Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πάπας Φραγκίσκος … έσπασε το ΑΛΑΘΗΤΟ και ζήτησε συγνώμη!

Σε ένα απίστευτο περιστατικό ενεπλάκη ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης επαφής του με πιστούς στο Βατικανό.

Πάπας περπατούσε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου χαιρετώντας τους πιστούς όταν κάποια στιγμή μία γυναίκα του άρπαξε το χέρι με δύναμη, τραβώντας τον Ποντίφικα με ένταση προς το μέρος της.

Η επίμονη χειρονομία της φάνηκε να προκαλεί πόνο στον Πάπα, ο οποίος χρειάστηκε να την χτυπήσει δύο και τρεις φορές στο χέρι, προκειμένου να απελευθερωθεί από τα δεσμά της.

Από το βίντεο δεν ακούγεται τι ακριβώς προσπαθεί η γυναίκα να πει στον Πάπα, φαίνεται όμως, καθώς εκείνος πλησιάζει, να κάνει τον σταυρό της.

Σήμερα πάντως ο Πάπας έδωσε εξηγήσεις: «Κάποιες φορές χάνουμε την υπομονή μας. Ζητώ συγγνώμη για το κακό παράδειγμα που έδωσα, χθες», είπε απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Το συμβάν έκανε χθες τον γύρο του κόσμου, με εικόνες που μετέδωσε το ίδιο το Βατικανό. «Η αγάπη, πρέπει πάντα να μας βοηθά να είμαστε υπομονετικοί», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, παράλληλα, ο Φρακίσκος αναφέρθηκε με έμφαση στον ρόλο τον γυναικών στην κοινωνία μας και στην ανάγκη να τους φέρεται κάποιος πάντα με σεβασμό: Κάθε πράξη βίας κατά των γυναικών είναι ασέβεια προς τον Θεό, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα», είπε ο λατινοαμερικανός Πάπας και ζήτησε «να δοθεί, στις γυναίκες περισσότερη εξουσία στα πλαίσια των διαφόρων ειρηνευτικών διαδικασιών».

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

ΣΧΟΛΙΟ  της  kantam.gr:

Αν αυτοί που αναφέρονται στο ΑΛΑΘΗΤΟ του Πάπα Ρώμης γνώριζαν τι σημαίνει  σίγουρα δεν θα το αμφισβητούσαν!

Μεγάλη η σύγχυση που γίνεται μεταξύ του αλάθητου και του αναμάρτητου. Άλλο λοιπόν το αλάθητο και άλλο το αναμάρτητος. Ένας αναμάρτητος δεν έχει ανάγκη από την προσευχή μας. Πόσες φορές ο Πάπας Φραγκίσκος  έχει  την προσευχή μας; Το έκανε την πρώτη ημέρα της εκλογής του από τον εξώστη του Αγίου Πέτρου της Ρώμης και το κάνει συχνά.

Μπράβο του, που ζήτησε συγνώμη ακόμη και γι’ αυτό το ασήμαντο περιστατικό που έγινε στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Τον ευχαριστούμε για το όμορφο παράδειγμά του, που προστίθεται σε  όλα τα άλλα όμορφα παραδείγματά του.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos