Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΚΑΘΕ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ο υπογράφων στοιχηματίζει ότι ένα από τα θέματα αντιπαράθεσης συντηρητικών κύκλων με τον Πάπα Φραγκίσκο, το 2020, θα είναι η θέση της γυναίκας εντός καθολικής εκκλησίας… Ο Ποντίφικας έχει εκφραστεί υπέρ της μεγαλύτερης παρουσίας γυναικών στη ζωή και σε θέσεις ευθύνης της εκκλησίας χωρίς όμως να συζητά το θέμα της ιεροσύνης.
Κάποιοι διαφωνούν στη προοπτική μεγαλύτερης γυναικείας εκπροσώπησης. Γι αυτό ο Πάπας, στην πρώτη δημόσια ομιλία του για το νέο έτος, την 1η Ιανουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, μέσω της Εορτής της “ Μαρίας, Μητέρας του Θεού “ έδωσε το θεολογικό στίγμα της προσέγγισής του
Η σωτηρία του Κόσμου ήρθε μέσω της Θεοτόκου, επομένως δεν υπάρχει σωτηρία χωρίς τη γυναίκα, σύζυγο και μητέρα. Ο σεβασμός της αξιοπρέπειας των γυναικών, ο σεβασμός στο σώμα τους, η καταγγελία της βίας και της εκμετάλλευσης που υφίστανται είναι προ’υ’πόθεση για τον ανθρώπινο πολιτισμό και την ανθρωπιά μας .
Οι γυναίκες είναι η πηγή της ζωής. Εξέφρασε τη λύπη του για την ταπείνωση που υφίσταται συχνά η μητρότητα , όταν τίθεται σε αντιπαράθεση με την οικονομική ευμάρεια “ υπάρχουν μητέρες που αναγκάζονται να κάνουν επικίνδυνα ταξίδια για να δώσουν ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά τους και κρίνονται αυστηρά από ανθρώπους με γεμάτο στομάχι, αλλά καρδιά άδεια από αγάπη “.
Ο Θεός τέλεσε γάμο με την ανθρωπότητα, μέσω της Μαρίας , η εκκλησία βρίσκει την ενότητά της πλησιάζοντας την, Η Μητέρα του Θεού μας ενώνει ως λαό πιστευόντων...

Πληροφόρηση και φωτογραφία από πρακτορείο Zenit

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos