Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΟΙ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ

Οι ρίζες του χριστιανισμού στην Κεντρική Ασία έχουν τη σφραγίδα των φραγκισκανών μοναχών, σύμφωνα με τον π. Lorenzo Turchi, καθηγητή στο ποντιφικό πανεπιστήμιο Antonianum της Ρώμης. Στο Μεσαίωνα αρκετοί Φραγκισκανοί ιεραπόστολοι, με κίνδυνο της ζωής τους, ακολούθησαν τα εμπορικά καραβάνια που διέσχιζαν την περιοχή με σκοπό να μεταδώσουν το Ευαγγέλιο και να γίνουν κήρυκες ειρήνης.
Οι έρευνες του π. Turchi επικεντρώθηκαν κυρίως στα ταξίδια των π. Giovanni da Plan del Carpine και Willliam of Rubruck στην απέραντη Μογγολική Αυτοκρατορία του Τζέκις Χαν και των διαδόχων του.
Η σύγχρονη καθολική παρουσία στις περιοχές αυτές είναι περίπου 118.000 πιστοί, κυρίως στο Καζακστάν ( 70 ενορίες – 112.000 πιστοί ). Επίσης στο Κιργιστάν ( 3 ενορίες – 1000 πιστοί ), στο Τατζικιστάν ( 2 ενορίες – 220 ), στο Ουζμπεκιστάν ( 5 ενορίες – 3.000 ) στο Τουρκμενιστάν ( μια κοινότητα με 200 πιστούς ). Στο Αφγανιστάν δεν υπάρχει τοπική κοινότητα ή εκκλησίες, οι πιστοί είναι προσωπικό ξένων χωρών.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από πρακτορείο Fides

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos