Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Να είστε θαρραλέοι μάρτυρες της πίστης

Η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στο Ιράκ, εν μέσω δυσκολιών και διαμαρτυριών, φέρνει ελπίδα στις καρδιές των χριστιανών. Και από την κοινότητα του Qaraqosh στο Nineveh Plain, το μήνυμα φτάνει στους χριστιανούς του κόσμου να μην χάσουν ποτέ τη δύναμη να διακηρύξουν την πίστη τους

Η Νινεβέζικη πεδιάδα στο Ιράκ είναι το ιστορικό λίκνο των Χριστιανών, ένα σημάδι ότι ανήκει σε μια οικουμενική οικογένεια που στο έδαφος αυτό έχει υποστεί τη βία και τη δίωξη του ισλαμικού εξτρεμισμού της Isis από το 2014 και η οποία τώρα προσπαθεί σιγά να επιστρέψει σε φυσιολογικό.

Χριστούγεννα χωρίς  πολλά φώτα

Και εδώ, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, τα Χριστούγεννα φέτος γιορτάζονται με  λιγότερα φωτεινά και φανταχτερά, αλλά δημιουργείται μια πιο οικεία και σιωπηλή ατμόσφαιρα. Εκτός από τη μεγάλη μηχανή διεθνούς αλληλεγγύης που συνεχίζει να στηρίζει τις χριστιανικές οικογένειες και να εργάζεται έτσι ώστε όσοι έχουν φύγει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για να εξασφαλιστεί ένα μέλλον για τον πληθυσμό, να αποκατασταθούν οι υπηρεσίες, τα νοσοκομεία και τα σχολεία. Ως εκ τούτου, η ισχυρή έκκληση που ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες από τον Πατριάρχη της Βαβυλώνας των Χαλδαίων, τον καρδινάλιο LouisRaphaelSako, σε ΜΚΟ, κοινωνικά ιδρύματα, εκκλησίες και κυβερνήσεις: «Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας, γνωρίζουμε ότι η ήττα του ISISπεριοχή δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να βοηθήσουμε τους κατοίκους της ».

Νωρίτερα, η απόφαση για την Εκκλησία της Χαλδαίας να μην γιορτάσει τη Μ.Μ.Ε. τη νύχτα των Χριστουγέννων, αλλά να τελέσει τις ιεροτελεστίες  κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν άλλοι εορτασμοί της εποχής του Advent είχαν ήδη ανασταλεί. Στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων, συνεχίζονται η δημόσια ανασφάλεια και πάνω απ 'όλα η τιμή στη «μνήμη των θυμάτων και των τραυματιών, οι εκδηλώσεις στους δρόμους και τις πλατείες  εναντίον της  διαφθοράς και της ύπαρξης της σοβαρής οικονομικής κρίσης στη χώρα.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos