Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΛΑ’Ι’ΚΟΙ ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ ΟΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΙΕΡΕΙΣ

Το Αποστολικό Βικαριάτο της Requena περιλαμβάνει 8 ενορίες για 400 χωριά σε μια έκταση 82 .000 τ.χλμ ( όσο περίπου η Αυστρία ) λαό 170.000 κατοίκων στα βορειοανατολικά του Περού. Εδώ και 200 χρόνια ο χριστιανισμός διαδόθηκε και εμψυχώθηκε από τους Φραγκισκανούς, οι οποίοι ακόμα διατηρούν πολλές ποιμαντικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες, φροντίζοντας ταυτόχρονα την εκπαίδευση λαϊκών πιστών για να τους βοηθήσουν,
Όπως αναφέρει και ο Αποστολικός Βικάριος Σ./ότατος Juan Bautista Tomas Oliver Climent σε όλες τις ενορίες υπάρχους ομάδες λαϊκών κατηχητών, εφοδιασμένοι και με ιατρικά βαλιτσάκια πρώτων βοηθειών και φαρμάκων. Στο Βικαριάτο λειτουργούν δύο σχολεία για παιδιά και δύο ανώτερες σχολές.
Η τοπική Κάριτας βοηθά τους ηλικιωμένους και μοιράζει γεύματα. Σε κάθε περίπτωση όμως η εκπαίδευση εμψυχωτών των κοινοτήτων έχει μεγάλη σημασία γιατί αυτοί κρατούν ζωντανή την πίστη και τη αιγιακή θρησκευτικότητα ( πίστη στους αγίους, απαγγελία του ροδαρίου, επισκέψεις στους ασθενείς )
“Η Εκκλησία είναι πάντα στο πλευρό των αδυνάτων. Οι πληθυσμοί της Αμαζονίας εκτιμούν τη μόνιμη παρουσία ιεραποστόλων ανάμεσά τους , με τους οποίους μοιράζονται τις ελπίδες και τις ανάγκες τους. Εργαζόμαστε για να προστατέψουμε την αξιοπρέπεια τους και για να μεταφέρουμε το μήνυμα του Ιησού. Είμαστε λίγοι και με πενιχρά μέσα, αλλά και οι κάτοικοι και οι Αρχές εκτιμούν τη δράση μας Δεν είναι εύκολο να καταπολεμήσουμε τα περιστατικά βίας και τις βεντέτες που εμποδίσουν μια υγιή και διάφανη ζωή, πολύ περισσότερο όταν έχουν θύματα παιδιά. Γι αυτό μιλάμε καθαρά για αυτά τα προβλήματα για να βοηθήσουμε τους πιο αδύνατους.“  τονίζει ο Αποστολικός Βικάριος

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Vatican Insider της LA STAMPA


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos