Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ:ADMON, MONIKA. SOUMAILA

Όπως και στη χώρα μας έτσι και στη γειτονική Ιταλία είναι μεγάλος ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων ( άνω των 2.500.000 ατόμων) που ζουν και εργάζονται ανάμεσα στους γηγενείς κατοίκους. Χαρακτηριστικές ιστορίες ζωής κάποιων από αυτούς :
Ο Admon είναι 20 ετών και εγκατέλειψε τη Συρία το 2016 όταν η πόλη του έγινε πεδίο μάχης μεταξύ δυνάμεων πιστών στον Ασσαντ και επαναστατών. Έχασε τον πατέρα του από καρδιακή προσβολή.
Έγινε δεκτός ως πρόσφυγας στη Ρώμη. Πηγαίνει σε νυχτερινή σχολή και το πρωί φροντίζει δύο ηλικιωμένους. Επίσης, τα Σαββατοκύριακα, προσφέρει εθελοντική εργασία σε μια στέγη ηλικιωμένων και μαθαίνει, από τους τροφίμους, πώς ήταν η ζωή στην Ιταλία μετά τον β Παγκόσμιο Πόλεμο...
 Η Monika είναι ξεναγός. Συμμετέχει σε πρωτοβουλία των οργανώσεων Acra, Oxfam Italia και Viaggi Solidali που επιτρέπει σε Ιταλούς και αλλοδαπούς τουρίστες να γνωρίσουν “ τα μυστικά “΄ της αιώνιας πόλης από νέους που δεν είναι γηγενείς. Ανάλογες ξεναγήσεις γίνονται σ` άλλες 4 ιταλικές πόλεις, σε 2 γαλλικές, σε Βαλένθια και σε Λισαβόνα. Η ίδια ήρθε μικρή στην Ιταλία από το Μπαγκλαντές και γνωρίζει τις διαφορετικές πραγματικότητες ( θρησκείες, χρώματα, κουζίνες, παραδόσεις) που συνυπάρχουν πλέον στην πόλη, ενσωματωμένη πλήρως σε αυτήν.
 Ο Soumaila προέρχεται από το Μάλι.
Ήταν τυχερός και επέζησε σε ένα από τα πολλά ναυάγια μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας. Πλέον γράφει βιβλία, μιλά σε σχολεία, στα πλαίσια του προγράμματος “Παράθυρα” που προωθεί το διαθρησκευτικό διάλογο και εργάζεται ως πολιτιστικός διαμεσολαβητής. Στο Μάλι σπούδασε Νομικά και συμμετείχε στην πολιτική με κόμμα της αντιπολίτευσης, γεγονός που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τη χώρα το 2012. Διασώθηκε από πολεμικό πλοίο. Το 2014 έλαβε πολιτικό άσυλο.
Η ιστορία του είναι ενός ανθρώπου που διέφυγε λόγω διώξεων. Μια ιστορία που πρέπει να γνωρίσουν οι νεότερες γενεές, γατί η αδιαφορία ή η άρνηση για τον διπλανό μας ξεπερνιέται μόνο με τη γνώση...

Αληθινές ιστορίες 3 ανθρώπων όπως μεταδόθηκαν από το ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανού.
Πληροφόρηση και φωτογραφία από VaticanNews


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos