Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1.- Ο ηλικιωμένος δεν είναι ένα βάρος για να τον απομακρύνομαι αλλά είναι ένας πολύτιμος πλούτος.
Αυτό είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στην επίσκεψη στο Βατικανό της εθνικής ομοσπονδίας των συνταξιούχων εργαζομένων με την ευκαιρία των 70 χρόνων από την ίδρυση της. Τα «άσπρα μαλλιά» είπε είναι η ιστορία ενός λαού.
Αυτοί οι ηλικιωμένοι οφείλουν να μεταδώσουν στις επόμενες γενεές την πείρα τους, στις οικογένειές τους, στις κοινότητές τους στους λαούς τους. (από το Osservatore)

2.- Η φάτνη σύμβολο ειρήνης για ένα κόσμο που κατασκευάζει όπλα για θάνατο.
Στις 18 Δεκεμβρίου ο Πάπας έκανε χριστουγεννιάτικη κατήχηση όπου μίλησε και για τη φάτνη ως σύμβολο ειρήνης. Η φάτνη είναι σαν ζωντανό Ευαγγέλιο, είπε. Να κατασκευασθούν φάτνες παντού. Στο σπίτι, στα νοσοκομεία, στους τόπους εργασίας. Στα σχολεία και όπου συχνάζουν οι άνθρωποι. Δεν είμαστε μόνοι ο Θεός κατοικεί μαζί μας. Ταπεινός μεν αλλά Παντοδύναμος. ¨Όταν φτιάχνουμε μια φάτνη στο σπίτι μας, είναι σαν να λέμε: ¨έλα Κύριε, Μείνε μαζί μας!!!

3.- Ο θρησκευτικός διάλογος ανάμεσα σε διάφορες ομολογίες και θρησκείες θα προωθήσει την ειρήνη.
Η συνάντηση έγινε στη Lahore στο Πακιστάν, υπό την αιγίδα της συνόδου των Επισκόπων του Πακιστάν. Παρόν ο Αρχιεπίσκοπος της πόλης Francis Shaw και ο υπουργός για τις μειονότητες Ajaz Alam Augustine.
Η συνάντηση άρχισε με το άναμμα ενός κεριού, του κεριού της ειρήνης, την ανάγνωση περικοπών από την Αγ. Γραφή και από το Κοράνι
Όλοι τόνισαν την ανάγκη ειρήνης στο Πακιστάν.
Ο υπουργός για τις μειονότητες Ajaz Alam Augustine, υποδεχόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Francis Shaw του τονίσθηκε ότι το κράτος του Πακιστάν κάνει  όλα τα αναγκαία γι αυτή την ειρήνη.
Τέλος ο γραμματέας αυτής της συνάντησης Francis Nadeem κάλεσε τους συμμετέχοντες να διώξουν κάθε σκέψη μίσους για να υπάρχει ειρήνης. Οι καθολικοί, του Πακιστάν πουν αντιπροσωπεύουν μόνο το 1% καταδιώκονται από πάντα.
Έχουν δικαιώματα μόνο σε 10 ‘έδρες στο κοινοβούλιο.

π.α.φ
  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos