Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΠΡΩΗΝ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΥΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΛΑ’Ι’ΚΟΣ

Ο Αιδεσιμότατος Gavin Ashenden, 65 ετών, ο οποίος υπήρξε προσωπικός ιερέας της Βασίλισσας Ελισάβετ ( 2008-2017) και μετέπειτα Επίσκοπος της Χριστιανικής Επισκοπικής Εκκλησίας αποφάσισε να αλλάξει χριστιανική κοινότητα.
Η 23χρονη σύζυγός του Helen έγινε καθολική πριν δύο χρόνια. Ο ίδιος θα απολέσει την ιερατική ιδιότητα του και θα γίνει λα’ι’κός καθολικός θεολόγος.
Η απόφασή του αυτή, μετά από ποιμαντική πορεία προς την καθολική πίστη, με τη βοήθεια του Καθολικού Επισκόπου του Shrewsbury 
Σ/οτάτου Mark Davies, βασίζεται στην πεποίθηση ότι, ιστορικά, μόνο η Καθολική και η Ορθόδοξη Εκκλησία διατηρούν τις χριστιανικές αξίες στη δημόσια σφαίρα της κοινωνίας και ο ίδιος “ επιθυμεί να παραμείνει πιστός στην ακεραιότητα και διορατικότητα των βιβλικών, αποστολικών και πατριωτικών αξιών”.

Η παραίτησή του από τη θέση του δίπλα στη Βασίλισσα είχε αφορμή την αντίθεσή του στην ανάγνωση, εντός εκκλησίας, αποσπάσματος από το Κοράνι που αμφισβητούσε τη θε’ι’κή υπόσταση του Ιησού Χριστού… Από τότε ξεκίνησε η σκέψη να ακολουθήσει το παράδειγμα του καρδιναλίου J-H Newton, ο οποίος πρόσφατα αναγνωρίσθηκε ως Αγιος της Καθολικής Εκκλησίας : και εκείνος είχε προσπαθήσει να παραμείνει πιστός στην αγγλικανική εκκλησία αλλά, λόγω της εκκοσμίκευσής της βρήκε, τελικά, στην καθολική εκκλησία την πνευματική ολοκλήρωσή του,
Ο G. Ashenden είναι πολύ δημοφιλής ως θεολόγος και διατηρεί ιστότοπο στο διαδίκτυο με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από ICN ( Independent Catholic News)
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos