Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΠΟΤΥΧΑΝ ΞΑΝΑ…

Οι διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ΓΙΑ 25η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ απέβησαν άκαρπες. Οι εκπρόσωποι κρατών, που συναντήθηκαν στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών, στη Μαδρίτη, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε να μην αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη πάνω από 1.5 βαθμούς Κελσίου τα επόμενα χρόνια και να περιορισθούν οι χρήσεις που παράγουν διοξείδιο του άνθρακα. Η αποχώρηση των ΗΠΑ από την προηγούμενη συμφωνία του Παρισιού δεν προοιωνίζει καλύτερα αποτελέσματα για το άμεσο μέλλον, Κατά τα άλλα σε κάποιους ηγέτες φταίει το αυθάδες κορίτσι η Greta, που τολμά να διαμαρτύρεται για το μέλλον της νέας γενιάς και ανακηρύσσεται πρόσωπο της χρονιάς !
Το Παγκόσμιο Καθολικό Κίνημα για το Κλίμα ( GCCM) που εμπνέεται από τις οικολογικές παρεμβάσεις του Πάπα Φραγκίσκου, μας καλεί, ως καθολικούς, να δείξουμε ενδιαφέρον, να κινητοποιηθούμε, εντός και εκτός Εκκλησίας και να ζητήσουμε ένα καλύτερο πλανήτη για όλους τους ανθρώπους. Οπως μπορεί ο καθένας μας : με προσευχή, με οργάνωση ειδικών θρησκευτικών εκδηλώσεων, με παρεμβάσεις σε καθολικούς πολιτικούς, με πορείες…

Ο σκοπός είναι κοινός. ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ !

Πληροφορίες και φωτογραφία από το GCCM
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos