Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ευλογία των αγαλματιδίων της φάτνης

Μετά το Angelus, ο Ποντίφικας απηύθυνε χαιρετισμό προς τα βρέφη και τα παιδιά που είχαν έρθει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με τα αγαλματίδια του Βρέφους Ιησού για την φάτνη. «Σας ευλογώ μέσα από την καρδιά μου. Η φάτνη – πρόσθεσε – είναι ένα ζωντανό Ευαγγέλιο. […]. Ενώ η σκέψη μας ανατρέχει στην σκηνή των Χριστουγέννων, καλούμαστε να ξεκινήσουμε μια πνευματική πορεία, προσελκυόμενοι από την ταπεινότητα του Ιησού, Εκείνου που έγινε άνθρωπος για να συναντηθεί με τον καθένα από εμάς».
Εδώ και 50 χρόνια, κάθε τρίτη Κυριακή της Παρουσίας, το μικρό Βρέφος της φάτνης το οποίο κρατάνε στα χέρια τους χιλιάδες μικρά παιδιά και βρέφη, ευλογείται από τον Πάπα κατά τη διάρκεια της προσευχής Angelus.

Στο επίκεντρο της Εκκλησιαστικής ζωής βρίσκεται η Ευχαριστία
Ο Πάπας υπενθύμισε επίσης, ότι «σε λιγότερο από ένα χρόνο, από τις 13 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2020, θα τελεστεί στη Βουδαπέστη το 52ο Διεθνές Ευχαριστιακό Συνέδριο». «Τα Ευχαριστιακά Συνέδρια – υπογράμμισε ο Άγιος Πατέρας – για πάνω από ένα αιώνα, υπενθυμίζουν ότι στο επίκεντρο της ζωής της Εκκλησίας βρίσκεται η Ευχαριστία». «Ας προσευχηθούμε – κατέληξε ο Πάπας – ώστε η εκδήλωση για την Ευχαριστία στη Βουδαπέστη θα μπορέσει να προωθήσει στις χριστιανικές κοινότητες την ανανέωση».

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos