Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Νέος νόμος για χώρους θρησκευτικής λατρείας

Το υπουργείο προχώρησε στις πρώτες διαπιστωτικές πράξεις νόμιμης λειτουργίας ήδη λειτουργούντων χώρων προσευχής. Πρόκειται για πέντε εκκλησίες των ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος και τρία ιστορικά μουσουλμανικά τεμένη σε Κω και Ρόδο (φωτ.). Ένθετη, η ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Νίκη Κεραμέως το Εθνικό Κεντρικό Συμβούλιο της Μητρόπολης Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Νέο νόμο για τη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας χώρων προσευχής στην Ελλάδα ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως δηλώνει στην «Κ» η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως. «Ο νέος νόμος θα αλλάξει το ισχύον νομικό πλαίσιο το οποίο ανάγεται στην εποχή του Ιωάννη Μεταξά, με στόχο όλοι οι πολίτες της Ελλάδας να επιτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα με ασφάλεια και σεβασμό των δικαιωμάτων όλων», τονίζει η ίδια. Ήδη, η ελληνική κυβέρνηση στέλνει –εντός και εκτός Ελλάδος– σαφές πολιτικό μήνυμα για την προάσπιση και τήρηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών που ζουν στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στις πρώτες διαπιστωτικές πράξεις νόμιμης λειτουργίας ήδη λειτουργούντων χώρων προσευχής ιστορικών θρησκευτικών κοινοτήτων της Ελλάδας. Πρόκειται για πέντε εκκλησίες των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος και τρία ιστορικά, μουσουλμανικά τεμένη σε Κω και Ρόδο, δύο νησιά όπου ζουν περίπου 3.000 Έλληνες μουσουλμάνοι. Οι άδειες δόθηκαν για το Ντεφτεντάρ Τζαμί και το Χασάν Πασά Τζαμί στην Κω, καθώς και για το Τέμενος Ιμπραήμ Πασά στη Ρόδο. Συνολικά, υπολογίζεται ότι περίπου 500 χώροι λατρείας που λειτουργούν επί δεκαετίες στην Ελλάδα, δεν έχουν την απαραίτητη άδεια.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos