Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΤΟ 2020

Από τις στήλες του ΚΑΝΤΑΜ.GR έχουμε ήδη αναφερθεί σε πιθανά ταξίδια του Πάπα εκτός Ιταλίας το 2020 : θυμίζω το Νότιο Σουδάν, που μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο, κατοικείται κυρίως από χριστιανούς και ο Φραγκίσκος έχει δηλώσει ότι θα επισκεφθούν, μόλις σταθεροποιηθεί η ειρηνευτική διαδικασία, μαζί με τον Πριμάτο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπο J.Welby και την Κύπρο, όπως επίσημα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Πριν λίγες μέρες αντίστοιχη ευχή εκφράστηκε μετά τη συνάντηση Πάπα – πρωθυπουργού Μαυροβουνίου Dusko Markoviz, ενώ είναι γνωστή η θέληση του Φραγκίσκου να επισκεφθεί το μαρτυρικό Ιράκ, όπως είναι επιθυμία και της τοπικής καθολικής κοινότητας.
Το προσεχές Παγκόσμιο Ευχαριστιακό Συνέδριο και η μακαρυωνυμία του καρδιναλίου Josef Mindjszenty αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για μια παπική επίσκεψη στην Ουγγαρία, το προσεχές φθινόπωρο. 
Τέλος το πιο μακρινό ταξίδι, που προβλέπεται στο δεύτερο μισό του έτους, είναι αυτό προς τη μουσουλμανική Ινδονησία και τα, με σημαντική παρουσία χριστιανών, Ανατολικό Τιμόρ και Παπούα – Νέα Γουινέα 

Πληροφόρηση από Il Sismografo

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos