Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΑΦΡΙΚΑΝEΣ ΔΙΚΑΣΤΙΝΕΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Με τι μπορεί να ασχολείται η Ποντιφική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος, μαθαίνοντας την ύπαρξή της. Σίγουρα με την ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά θέματα, αλλά με ποιο τρόπο. Μια άμεση απάντηση είναι η πρόσφατη συνάντηση 50 γυναικών, που ασκούν καθήκοντα Δικαστών και Εισαγγελέων, από την αφρικανική ήπειρο, στη Ρώμη, κατόπιν πρόσκλησης της Ακαδημίας, για να συζητήσουν την παράνομη διακίνηση προσώπων ( human trafficking )
O Αφρικανικός Σύνδεσμος έχει υπολογίσει ότι, από το 2016 ως σήμερα, 3 εκατομμύρια ενήλικοι και μισό εκατομμύριο παιδιά υπήρξαν θύματα διακίνησης και αναγκαστικής εργασίας, συχνά ως “εργάτες του σεξ “ .
Η σύγχρονη αυτή σκλαβιά έχει επανειλημμένα καταγγελθεί από τον Πάπα Φραγκίσκο και πολλές καθολικές οργανώσεις και το δίκτυο μοναζουσών Talitha Kum, που αγωνίζονται, με κίνδυνο ζωής, να περιορίσουν την έκτασή του
Στη συνάντηση τη Ρώμη υπήρξαν αντιπροσωπείες από Νιγηρία, Κένυα, Τυνησία, Νίγηρα, Νότια Αφρική, Αγκόλα, Γκάνα, Μποτσουάνα, Λιβερία και Μαλάουι 

Φωτογραφία αρχείου (από προσευχή κατά της διάρκεια συνάντησης του Talitha Kum) και πληροφόρηση από ΖΕΝΙΤ
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos