Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Διαθρησκευτική αλληλεγγύη για μια πληγωμένη ανθρωπότητα

Προχθές, το Πνευματικό Συμβούλιο για τον Διαθρησκευτικό  Διάλογο και το Γραφείο Διάλογου και Διαθρησκευτικής Συνεργασίας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών πραγματοποίησαν μια συνάντηση για να προβληματιστούν για το επόμενο κοινό  έργο  τους «Εξυπηρέτηση μιας πληγωμένης ανθρωπότητας: προς τη διαθρησκειακή αλληλεγγύη». Προκειμένου να διευκολυνθεί η βαθύτερη και πληρέστερη κατανόηση του θέματος, προσκλήθηκαν στην συνάντηση Καθολικοί και Προτεστάντες εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες, καθώς και εκπρόσωποι ορισμένων τμημάτων της Αγίας Έδρας και των Ποντιφικών Πανεπιστημίων, διπλωματικών σωμάτων, ιεραποστόλων και χριστιανικών φιλανθρωπικών οργανώσεων .

Τόσο το Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο, όσο και το Γραφείο Διαλόγου και Διαθρησκευτικής Συνεργασίας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών έχουν μακρά φιλία και συνεργασία και έχουν δημοσιεύσει μαζί έγγραφα που περιλαμβάνουν τα θέματα: διαθρησκευτικός γάμος (1994-1997), (1997-1998), αφρικανική θρησκεία (2000-2004), χριστιανική μαρτυρία σε πολυθρησκευτικό κόσμο (2006-2011), εκπαίδευση για την ειρήνη (2017-2019). Το τελευταίο κυκλοφόρησε επίσημα στις 21 Μαΐου του τρέχοντος έτους στη Γενεύη.

Η προχθεσινή  "συνάντηση προβληματισμού" είναι ένα πρώτο βήμα προς περαιτέρω προβληματισμό και θα περιλαμβάνει και εμπειρογνώμονες από άλλες θρησκευτικές παραδόσεις.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos