Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ  ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ακόμα μια αληθινή “ιστορία”, δύο κοριτσιών, που έχουν μεγάλη απόθεμα αγάπης προς το πλησίον, από το ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανού. Η Nadia Kalachova σπούδασε 4 χρόνια οικονομικά, αλλά ήξερε ότι η αγάπη της ήταν η δημοσιογραφία. Αποφάσισε να σπουδάσει στην αντίστοιχη Σχολή στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ουκρανίας ( UCU ).
Εκεί αισθάνθηκε ότι ο Θεός την καλούσε, Προερχόμενη από προτεσταντική οικογένεια γνώριζε, επιφανειακά, το χριστιανισμό. Στο Πανεπιστήμιο, όμως γνώρισε ανθρώπους που πίστευαν και προσπαθούσαν να ζήσουν την πίστη τους και στην καθημερινότητά τους.
Κατάλαβε ότι η καριέρα στη δημοσιογραφία ήταν αλληλένδετη με μια αποστολή από το Θεό. Την αποστολή αυτή την βρήκε στην κοινότητα “ Emmaus”, ένα καταφύγιο για άτομα με νοητική στέρηση που λειτουργούσε εντός του Πανεπιστημίου.
Μια δομή που εμπνέεται από τον, γνωστό και στη χώρα μας, ιδρυτή των Διεθνών Οργανώσεων “ Κιβωτός” και ”Πίστη και Φως” Jean Vanier, που αποβίωσε πριν λίγους μήνες
Στα πρόσωπα των ατόμων με ειδικές ανάγκες που γνώρισε, διαπίστωσε τη δυνατότητα επικοινωνίας που υπάρχει ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις, όπως της Katruska, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και αυτισμό ή τον Danylo, με σύνδρομο ντάουν. Συνειδητοποίησε επίσης πόση τρυφερότητα μπορεί να δώσει και να δεχθεί από άτομα όπως ο καλός της φίλος πλέον, Roman Maksymovych
Αντίστοιχη περίπτωση και η Khrystyna Moroz, που διάβασε μια αγγελία για αναζήτηση εσωτερικής “βοηθού” στην “ Emmaus” και αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε ένα περιβάλλον πολύ μακριά από τις σπουδές και τις ως τότε αναζητήσεις της. Δυσκολεύτηκε, αλλά μετά από λίγο καιρό κατάλαβε ότι εκεί επιθυμούσε να παραμείνει και να προσφέρει.
Η αγάπη που αισθάνεται ότι δέχεται από τα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι μοναδική. Αρκεί να περάσει ο “ χρόνος εμπιστοσύνης ” να αισθανθούν τα παιδιά ότι αυτός που ασχολείται μαζί τους είναι καλοπροαίρετος και ενδιαφέρεται πραγματικά. Και τα 2 κορίτσια κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέα πραγματικότητα και στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό περιβάλλον της κοινότητας.
Τα παιδιά που φιλοξενούνται με ευχάριστη έκπληξη κατάλαβαν ότι τα κορίτσια δεν είναι μοναχικά άτομα, αλλά προέρχονται από ευτυχισμένες οικογένειες. Αυτή την “ευτυχία” και όχι τη δική τους “μοναξιά” φέρουν εντός της Emmaus . Μια ευτυχία που προέρχεται και από την αμοιβαία τρυφερότητα που δίνουν και λαμβάνουν.

Φωτό ( η Nadia με τον Danylo, που φιλοξενείται στην “Emmaus” )
και πληροφόρηση από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Καθολικής Εκκλησίας
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos