Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΜΑΚΑΡΙΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ JAMES  ALFRED  MILLER

Ο νέος Μακάριος της Εκκλησίας μας ανήκε στους “Αδελφούς Χριστιανικών Σχολών” που έχουν παρουσία και στη χώρα μας. Δολοφονήθηκε στη Γουατεμάλα την 13-2-1982, πριν κλείσει τα 38 του χρόνια, υπερασπιζόμενος τους φτωχούς.
Παρά το νεαρό της ηλικίας του είχε αναπτύξει πλούσια εκπαιδευτική δράση
Γεννηθείς το 1944, σε αγροτική οικογένεια του Wiskonsin των ΗΠΑ, έγινε δεκτός σε ηλικία 15 ετών στο δοκίμιο των Λασαλιανών του Missouri. Σε ηλικία 25 ετών έδωσε τους παντοτινούς όρκους και ξεκίνησε να εργάζεται σε σχολεία του Τάγματος στη Νικαράγουα, όπου παρέμεινε 10 χρόνια ιδρύοντας, μεταξύ άλλων, αγροτικά σχολεία. 
Επέστρεψε 1 ½ χρόνο σε σχολεία των ΗΠΑ., αλλά η διάθεσή να προσφέρει όπου υπήρχε μεγάλη ανάγκη τον έφερε τον Ιανουάριο 1981 στη Γουατεμάλα, όπου πρόλαβε να διδάξει, 13 μήνες, σε αγροτική περιοχή αυτοχθόνων Μάγια. Η υποστήριξη του στα δικαιώματά τους ήταν και η αιτία που ‘όπλισε’ τρία άτομα, που δε βρέθηκαν ποτέ, να τού στήσουν ενέδρα και να τον δολοφονήσουν...
Ο καρδινάλιος του Παναμά Jose Luis Lacunza Maestrojuan τέλεσε τη θεία λειτουργία της μακαριωνυμίας του στη Huehuetenango της Γουατεμάλας την 7-12-2019. Χαρακτήρισε τον αδελφό James “ εξέχοντα μάρτυρα, υπερασπιστή των φτωχών, όπως μας διδάσκει το Ευαγγέλιο, με ποιμαντικό έργο προς όφελος των πιο αδύνατων, έχοντας συνείδηση της καταπάτησης της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων τους. Η δολοφονία του υπήρξε μια ανώφελη προσπάθεια να σβήσει το Φως του Χριστού... ”

Φωτογραφία και πληροφόρηση από ΖΕΝΙΤ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos