Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

O ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ FILONI ΝΕΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΙΠΠΟΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ

Ο καρδινάλιος Fernando Filoni, 73 ετών, με μεγάλη διπλωματική καριέρα στην υπηρεσία της Αγίας Έδρας, και επικεφαλής, από το 2011, της “ Συνόδου για τον Ευαγγελισμό των Λαών” από την 8-12-2019 είναι ο νέος “Μέγας Διδάσκαλος” του “ Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου της Ιερουσαλήμ “, διαδεχόμενος τον 80χρονο καρδινάλιο O` Brien. Ο ποντιφικός αυτός οργανισμός είναι η ιστορική συνέχεια του μεσαιωνικού τάγματος της εποχής των Σταυροφοριών, που είχε σκοπό την προστασία της Ιερουσαλήμ, με αρχηγό τον ίδιο τον Πάπα, Από το 1949 ο Ποντίφικας διοικεί μέσω ενός καρδιναλίου, που φέρει τον τίτλο Μέγας Διδάσκαλος.
Στη σύγχρονη ιστορία τα μέλη του τάγματος είναι λαϊκοί, που προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες με στόχους την προώθηση της χριστιανικής πίστης των μελών και την παροχή ηθικής και υλικής βοήθειας στην Εκκλησία, στους Αγίους Τόπους. Έχει μέλη σε 35 χώρες. Εκπονεί και χρηματοδοτεί προγράμματα για ανακαίνιση ναών, νοσοκομείων και άλλων ιδρυμάτων που υπάγονται στο Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Συνεργάζεται με τη “Σύνοδο για τις Ανατολικές Εκκλησίες” και τις τοπικές καθολικές κοινότητες (λατινική, βυζαντινή, μαρωνιτική, μελχιτική), 

Στοιχεία από ZENIT και WIKIPEDIA
Φωτογραφία από VaticanNews

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Καθολικής Εκκλησίας
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos