Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

O ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ TAGLE ΝΕΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΗΝ “PROPAGANDA FIDE”

Ο καρδινάλιος της Μανίλα και πρόεδρος της Διεθνούς Κάριτας Luis Antonio Gokim Tagle, 62 ετών ονομάσθηκε την Κυριακή 8-12-2019 νέος Επικεφαλής της Ρωμαϊκής “ Συνόδου για τον Ευαγγελισμό των Λαών” γνωστής και με το ιστορικό λατινικό της όνομα Propaganda Fide, η οποία είναι αρμόδια για το ιεραποστολικό έργο της Καθολικής Εκκλησίας ανά τον κόσμο, Η Σύνοδος, από τις σημαντικότερες της Καθολικής Εκκλησίας διαχειρίζεται σημαντική ακίνητη περιουσία, στη Ρώμη και όχι μόνο και είναι υπεύθυνη για τον ορισμό Επισκόπων στις χώρες ιεραποστολής.
Ο πάντα γελαστός και συμπαθής σε όσους τον έχουν γνωρίσει Ιεράρχης, ο οποίος “έχει γυρίσει τον κόσμο” τα τελευταία χρόνια, ως υπεύθυνος της ΚΑΡΙΤΑΣ, έχει επισκεφθεί και τη χώρα μας.
Οι φωτογραφίες του φιλιππινέζου ιερωμένου που βοηθούσε στη διανομή εφοδίων της οργάνωσης, στους πρόσφυγες της Ειδομένης, χωρίς να προβάλλει το αξίωμά του, αποτέλεσε ευχάριστη εικόνα ταπεινότητας, για όσους, αργότερα, κατάλαβα ποιος ήταν.
Ο Σεβασμιότατος έχει διαγράψει αξιοζήλευτη πορεία ως τώρα. Με σπουδές και διδακτορικό θεολογίας από τις ΗΠΑ, συνέχιση σπουδών στη Ρώμη και δράση σε διεθνή θεολογικά φόρα ( είναι επίσης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καθολικών Βιβλιστών ) πρωτοκλέχθηκε Επίσκοπος στο lmus σε ηλικία 44 ετών από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β. Δέκα χρόνια αργότερα ο Πάπας Βενέδικτος τον προήγαγε σε Αρχιεπίσκοπο Μανίλας και τον επόμενο χρόνο, το 2012, σε ηλικία 55 ετών τον έχρισε καρδινάλιο.
Σε πλήρη συντονισμό με το σημερινό Ποντίφικα, διακρίνεται για το έργο του στο χώρο της νεολαίας, την προσφορά προς τους πιο αδύνατους, την ικανότητα να κάνει διάλογο σε όλες τις περιστάσεις και τις καλές προσωπικές σχέσεις με πολιτικές και θρησκευτικές αρχές της Ασίας. Η νέα πρόκληση που αναλαμβάνει συνοδεύτηκε στο διεθνή τύπο από σχόλια όπως “ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση” και “ ένας πιθανός διάδοχος του Φραγκίσκου!

Φωτογραφία από Vatican News

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Καθολικής Εκκλησίας
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos