Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • «Ανοίξτε τα μοναστήρια για τους πρόσφυγες από τη Λέσβο» ζητά βοηθός του Πάπα Φραγκίσκου
Pin It

«Ανοίξτε τα μοναστήρια για τους πρόσφυγες από τη Λέσβο» ζητά βοηθός του Πάπα Φραγκίσκου

«Έχουμε τα χρήματα, ας ξεκινήσουμε με εμάς... ας ανοίξουμε τα μοναστήρια, τα πρεσβυτέρια σε τουλάχιστον μια οικογένεια από τα κέντρα προσφύγων στη Λέσβο» δήλωσε ο Καρδινάλιος Κραγιέφσκι που έφερε 33 άτομα στην Ιταλία από τη Λέσβο

Κάλεσμα στις καθολικές εκκλησίες και καθολικά μοναστήρια σε όλη την Ευρώπη να ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν πρόσφυγες από την Ελλάδα απηύθυνε απεσταλμένος του Πάπα Φραγκίσκου ο οποίος μετέφερε στη Ρώμη 33 άτομα από τη Μόρια.

Ο Καρδινάλιος Κόνραντ Κραγιέφσκι καταδίκασε την Ευρώπη για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό-προσφυγικό λέγοντας ότι «τα ζώα ζουν σε καλύτερες συνθήκες στην Ευρώπη».

Ανάμεσα στις οικογένειες που έφτασαν την Τετάρτη στην Ιταλία και θα φιλοξενηθούν από το ίδρυμα Sant’Egidio του Βατικανού βρίσκονται οικογένειες από το Καμερούν, το Αφγανιστάν και το Τόνγκο.

«Έχουμε τα χρήματα, ας ξεκινήσουμε με εμάς... ας ανοίξουμε τα μοναστήρια, τα πρεσβυτέρια σε τουλάχιστον μια οικογένεια από τα κέντρα προσφύγων στη Λέσβο ο καθένας απο εμάς ώστε να τα αδειάσουμε» είπε ο Κραγιέφσκι. «Αυτό που είδα ήταν δραματικές καταστάσεις στα κέντρα» πρόσθεσε σε δηλώσει του στο αεροδρόμιο του Φιουμιτσίνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν υπάρχει ελπίδα για αυτούς τους ανθρώπους αν μένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα που ζουν σε δραματικές συνθήκες. Αυτό είναι πρόβλημα της Ευρώπης και αποτελεί ντροπή».

Το 2016 ο Πάπας Φραγκίσκος μετά από επίσκεψή του στη Λέσβο είχε φέρει μαζί του στο Βατικανό 12 οικογένειες Σύρων οι οποίο στη συνέχεια ενσωματώθηκαν στην ιταλική κοινωνία μέσω του ιδρύματος Sant’Egidio ενώ, σύμφωνα με τον Guardian, δέκα ακόμα άτομα από την Λέσβο θα μεταφερθούν στην Ιταλία μέχρι το τέλος του έτους.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos