Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η έκθεση 130 φατνών από όλο τον κόσμο

Μετά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στον Greccio την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, όπου υπέγραψε το Αποστολικό Επιστολή του Admirabile Signum σχετικά με την αξία και την έννοια της φάτνης, δημιουργήθηκε μια δεύτερη πρωτοβουλία: μία έκθεση φατνών στο Βατικανό. Η έκθεση συγκεντρώνει στο Sala Pio X περισσότερες από 130 κούνιες από περίπου 30 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται φάτνες μεγάλης αξίας, κάθε μία από τις οποίες είναι με τον δικό της τρόπο ένα έργο τέχνης, το οποίο περιέχει μια ιδιαίτερη ιστορία. Από τις κλασικές και πολύτιμες σκηνές γενεθλίων της ναπολιτάνικης σχολής του 18ου αιώνα μέχρι τα κρηπιδώματα στα κοράλλια μέχρι την πιο απλή φάτνη που έκαναν παιδιά δημοτικού σχολείου ή τη φάτνη της κοινότητας Λευκωσίας Csm για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Κατά τα εγκαίνια, ο Σεβασμιότατος Fisichella και ο Ούγγρος πρέσβης στην Αγία Έδρα
Η Έκθεση θα εγκαινιαστεί σήμερα την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 4:00 μ.μ., με εμψύχωση που θα πραγματοποιηθεί από την Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Αγία Έδρα. Θα είναι παρόντες ο Σεβασμιότατος Rino Fisichella, πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Νέου Ευαγγελισμού, που διοργανώνει την εκδήλωση μαζί με μερικά μέλη του Συμβουλίου και ο Eduard Habsburg-Lothringen, Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Αγία Έδρα, με προσωπικό της Πρεσβείας. Ο Σεβασμιότατος Ferenc Cserháti, βοηθός επίσκοπος Esztergom-Βουδαπέστης, με τα μέλη της Γενικής Γραμματείας του Διεθνούς Ευχαριστηρίου Συνεδρίου στη Βουδαπέστη, την πόλη που θα φιλοξενήσει το Συνέδριο το 2020. Θα είναι επίσης παρόντες διπλωματικές αντιπροσωπείες από διάφορες χώρες (Μπουρκίνα Φάσο, Κροατία, Παναμάς, Πολωνία, Σλοβενία, Ισπανία και Ταϊβάν). Η εμψύχωση της εκδήλωσης θα γίνει από τη χορωδία του σχολείου χορωδίας "Kodály" στη Βουδαπέστη, σε σκηνοθεσία Borbála Márta Sapszon, που θα εκτελέσει ένα έργο με αναπαραγωγή της ζωντανής φάτνης της ουγγρικής παράδοσης μαζί με μερικά παραδοσιακά τραγούδια Χριστουγέννων.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2020
Η έκθεση «100 φάτνες» στο Βατικανό συνεχίζει την όμορφη πρωτοβουλία που είναι γνωστή ως «100 φάτνες στην Piazza del Popolo της Ρώμης. Η έκθεση πραγματοποιείται στη Via dell'Ospedale, έναν παράδρομο της Via della Conciliazione. Η επίσκεψη της έκθεσης γίνεται κάθε μέρα από τις 7 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 12 Ιανουαρίου 2020. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ., εκτός από τις 24 και 31 Δεκεμβρίου, που θα κλείσει στις 5:00 μ.μ. Η τελευταία είσοδος στην έκθεση θα είναι πάντα δυνατή μέχρι μία ώρα πριν το κλείσιμο. Η επίσκεψη είναι εντελώς δωρεάν.


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos