Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΝΕΑ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ” ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΡΓΚΙΝΑ ΦΑΣΟ !

Η επιτροπή “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”, ως γνωστόν, δεν είναι ευρωπα’ι’κής και αμερικανικής έμπνευσης, αλλά λειτουργεί στα πλαίσια των Συνόδων των Επισκόπων και των υπολοίπων ηπείρων. Πρόσφατα εγκαινιάσθηκε η νέα έδρα της Επισκοπικής Συνόδου της αφρικανικής χώρας Μπουργκίνα Φάσο στην πρωτεύουσα Ouagadougou, στο εθνικό συγκρότημα “ Cardinal Paul Zoungana ”. H τελετή των εγκαινίων έγινε από από τον Πρόεδρό της, Σεβασμιότατο Alexandre Yikyi Bazie
H γερμανική καθολική οργάνωση MISEREOR χρηματοδότησε τη νέα έδρα, η οποία έχει κατασκευασθεί από τοπικά υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον.
“ Οποιος θέλει την ειρήνη καλλιεργεί τη δικαιοσύνη “ είναι το σύνθημα της οργάνωσης, η οποία λειτουργεί αυτόνομα από το 2003, ενώ πριν ήταν τμήμα της Καθολικής Οργάνωσης για την Ανάπτυξη και την Αλληλεγγύη. Σκοπός η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τvn πιο αδύναμων, σε συνεργασία με άλλους αντίστοιχους φορείς.
Η κοινωνική συνοχή της χώρας δοκιμάζεται και η Επιτροπή συμμετέχει ενεργά στη “διαδικασία εθνικής συμφιλίωσης”, προωθώντας την ενότητα και την αλληλεγγύη των πολιτών, με τον ιδιαίτερα λεπτό τρόπο που αρμόζει σε εκκλησιαστικό φορέα και την αποστολή της: Ούτε μένοντας σιωπηλή, ώστε να θεωρηθεί συνυπεύθυνη ούτε “φωνάζοντας” ώστε να θεωρηθεί ότι υποστηρίζει συγκεκριμένη παράταξη.
Η συνεργασία με όλους μπορεί να υλοποιηθεί μέσω ενός “Παρατηρητηρίου” για την πρόληψη και διαχείριση των συγκρούσεων και ενός “ Εργαστηρίου Επιστημών” για την εκπαίδευση στην αλήθεια και την ειρήνη, δήλωσε ο Πρόεδρός της, κατά τα εγκαίνια,

Πληροφορίες και Φωτογραφία από lefaso.net

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
   

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos