Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1.- Ο πρώην Πάπας Βενέδικτος διηγείται για τα πρώτα χρόνια της Διεθνής των Θεολόγων
Λέει ότι η βάση για την αλήθεια είναι η ταπεινότητα. Αναφέρει μερικούς θεολόγους αυτής της εποχής, Henri de Lubac, Yves Congar, Karl Rahner, , Raniero Cantalamessa, κ.α. Συνεχίζει και λέει: Έμεινα έκπληκτος από την αγάπη για την αλήθεια αυτών των θεολόγων. Θυμάται τις διαμάχες για το γάμο!!! Πρέπει , λέει, να δοθεί φωνή στη θεολογία των νέων Εκκλησιών, της Αφρικής και της Ινδίας.
Όλο αυτό να γίνει με ταπεινότητα αλά μέσα από την αλήθεια. Οι εργασία που επιτελεί η διεθνής των θεολόγων με γεμίζει από χαρά και αισιοδοξία!!!

2.- Η Θεολογία δεν είναι κάτι το θεωρητικό, αλλά είναι ένα φως για καλύτερη κατανόηση του Ευαγγελίου Αυτό είπε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επέτειο την 50η επέτειο της διεθνής ίδρυσης Θεολόγων . Για να βοηθήσει την πορεία της Εκκλησίας η Θεολογία οφείλει να εμπνέεται από το Ευαγγέλιο. Αυτή ήταν η αρχική σκέψη του Πάπα Μοντίνι όταν ίδρυσε αυτή την διεθνή των θεολόγων. Το ίδιο τόνισε και ο Πάπας Βενέδικτος, σε ένα μήνυμά του προς την Ιερά Σύνοδο για την πίστη. Ο Θεολόγος οφείλει να δίνει στους πιστούς μια στερεή πνευματική τροφή. Για το λόγο αυτό πρέπει να είναι άνθρωπος προσευχής. Ο Θεολόγος πρέπει να είναι ταπεινός και γονατιστός μπροστά στο Θεό. Ο Πάπας υπενθυμίζει δύο κείμενα της θεολογικής Επιτροπής πάνω στη «συνοδικότητα» και σε ένα κείμενο πάνω στην θρησκευτική ελευθερία. Ο Θεολόγος πρέπει να σέβεται την ελευθερία του άλλου!

3.- Ο καταναλωτισμός είναι ένα μικρόβιο ενάντια στη πίστη που αναισθητοποιεί την καρδιά του πιστού!!! Αυτό τόνισε σε μία Λειτουργία ο Πάπας με την ευκαιρία της ίδρυσης της ενορίας του Κονγκό στη Ρώμη το 1994 από τον Καρδινάλιο Frederic Etsou επίσκοπος της Kinshasa
Η λειτουργία τελέσθηκε σύμφωνα με τον λειτουργικό ρυθμό του Zaire. Που εγκρίθηκε το 1988 από την σύνοδο για την Ιερή λατρεία.
Προσεύχεται για την ειρήνη στο Κονγκό. η Πρώτη Κυριακή της Παρουσίας και ο Πάπας τόνισε την βεβαιότητα του ερχομού του Κυρίου ανάμεσα στους πιστούς!
Πολλές φορές ο πιστός λέει «όχι» στο κάλεσμα του Κυρίου λόγο του καταναλωτισμού που τον μολύνει . Ο Κύριος κτυπά την πόρτα σου!!! Μη μας αναισθητοποιείί ο καταναλωτισμός για τις ανάγκες του άλλου! Ας ανοίξαμε τη πόρτα στους άλλους!

π.α.φ
  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos